Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Afacerile britanice vand pe marketplace-uri in valoare de 282 miliarde £/an (studiu)

882.900 de afaceri britanice isi vand produsele pe marketplace-uri online, unde au incasari estimate la 282 miliarde £/an, conform unui studiu recent, citat de internetretailing.net. Suma reprezinta doar 6% din cifra de afaceri a tuturor business-urilor din Marea Britanie. Studiul (care este intitulat „Emerging growth opportunities for online marketplaces”) a fost realizat de Shieldpay si Centre for Economics and Business Research.

Cele aproape 900.000 de business-uri sunt majoritatea afaceri micro (850.900 la numar) si mici (24.800), urmate de afaceri medii (5.600) si mari (1.500). Veniturile din vanzarile pe marketplace-uri cresc anual cu 9,4%, noteaza acelasi studiu. Prin comparatie, afacerile care nu folosesc aceasta metoda de vanzare la comun inregistreaza o crestere a veniturilor de doar 7,4%. In 2019, 48% dintre retailerii britanici apelau la marketplace-uri; in 2022, acest procent a crescut la 61%, noteaza acelasi studiu, care sugereazaca valoarea pietei e-commerce B2B globale va creste pana la valoarea de 7,3 trilioane £, in 2022. 41% dintre vanzarile afacerilor care vand exclusiv altor business-uri are loc pe un marketplace.

„Cifra de afaceri de 280 miliarde £ care reprezinta contributia marketplace-urilor online la economia britanica este una considerabila, dar este clar ca aceasta felie de 6% va creste si mai mult in anii urmatori. Un marketplace e mai mult decat o afacere de sine-statatoare, este un canal de distributie care ajuta alte afaceri sa ajunga pe piete noi si un instrument transformational care aduce un plus-valoare clientului final, oferindu-i mai multe optiuni de produse si preturi mai competitive. Cercetarea noastra arata nu doar ca marketplace-urile au o contribuie notabila la economia Marii Britanii, ci si ca afacerile nu capitalizeaza inca beneficiile semnificative pe care acestea le pot oferi. Valoarea comertului pe marketplace-uri poate fi adesea trecut cu vederea, mai ales de catre IMM-uri, dar infrastructura robusta,  accesibilitatea si securitatea pe care le ofera ar trebui sa incurajeze mai multe afaceri sa se mute online si sa profite la maximum de aceste avantaje”, a explicat Claire Van der Zant (Revenue Director, Shieldpay).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply