Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: primii 10 retaileri e-commerce vor detine 60,1% din piata, in 2020

Pandemia COVID-19 a crescut diferentele dintre companiile online de top si restul pietei, citim pe emarketer.com. In 2020, 60,1% din piata e-commerce americana va fi detinuta de companiile din top 10, o crestere fata de anul trecut, cand procentul era de 58,2% (conform estimarilor sursei amintite). Asta se intampla deoarece comportamentul consumatorilor s-a schimbat, pe fondul crizei cauzate de noul coronavirus: oamenii au cumparat mai ales de la retailerii care vand produse esentiale si de la brand-uri in care aveau incredere apropo de siguranta si timpul de livrare.

Conform unui sondaj efectuat in martie anul acesta, de compania Red Points, majoritatea utilizatorilor americani de Internet au spus ca factorii importanti pentru ei, in timpul pandemiei, apropo de cumpraturile online, au fost calittea produsului (62,1%), viteza de livrare (56,6%), pretul (53,6%) si increderea in retailer (51,8%). Studiul a fost efectuat pe un esantion de 1.000 de internauti de 18-55 de ani.

Retailerii mari – ca Amazon, Walmart, Target si Costco – au avut parte de luni de pandemie intense, in timpul carora prezenta lor notabila in e-commerce s-a solidificat. In ianuarie-martie, Amazon a vandut online in valoare de 29,5 miliarde $ (+9,7% YoY), iar in primavara a angajat 100.000 de persoane pentru a face fata comenzilor. Iar app-ul Walmart Grocery a avut un record istoric de descarcari, fiind cea mai descarcata aplicatie de shopping de alimente online, in perioada 29 martie – 4 aprilie (106 milioane la nivel global si 14,4 milioane in SUA).

Primii 10 retaileri online americani vor continua sa aiba vanzari digitale mari: in timp ce rata medie de crestere a pietei e-commerce va fi de 18%, numele din top 10 vor creste laolalta cu 21,8%. Amazon isi va mentine pozitia de lider (crescandu-si share-ul de piata cu 1% YoY, pana la 38%). Walmart va depasi eBay, ajungand pe locul 2 (5,8% din piata, fata de 4,7% anul trecut). Best Buy, Costco, The Home Depot si Target vor creste si ei cu procente peste medie, de 36-52%.

Leave a reply