Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

SUA: Amazon a primit aprobarea pentru livrarile cu drona pe distante mai lungi

Gigantul e-commerce Amazon a primit aprobarea federala de a-si folosi dronele de livrare pe distante mai mari, anunta cnbc.com. Compania fondata de Jeff Bezos se chinuie de ani buni (mai exact, din 2013) sa transforme in realitate livrarea comenilor online usoare cu drona, prin intermediul diviziei Prime Air, dar face pasi greoi in aceasta directie.

Recent, Administratia Federala a Aviatiei (FAA) din Statele Unite a mai eliminat un obstacol din calea Amazon: dronele companiei pot acum sa trimita colete la destinatari pe distante mai mari decat cele de pana acum, cand sunt urmarite de la sol de angajati. Ceea ce inseamna ca poate mari raza de livrare in mai multe orase americane, incepand cu localitatea texana College Station, unde a facut deja teste in acest sens.

Aprobarea FAA a fost motivata de tehnologia dezvoltata de Amazon pentru a evita coliziunile: aceasta a fost integrata in drone si le permite sa detecteze si sa evite obstacolele, in aer. O astfel de tehnologie a fost creata si de compania Zipline. In 2022, Amazon a inceput testele aeriene in orasul amintit din Texas si in Lockeford (California), unde programul a fost primit cu scepticism de locuitori.

Acum, gigantul online va inchide operatiunile cu drona din California si le va muta in Phoenix (Arizona), urmand sa le extinda in mai multe orase americane, in 2025. Amazon isi propune sa livreze annual 500 de milioane de colete cu drona, pana in 2030.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply