Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Singles’ Day 2017 a depasit recordul de anul trecut!

25,4 miliarde $ (168,3 miliarde yuani), mai mult ca PIB-ul Islandei – atat au cheltuit chinezii de Singles’ Day 2017, doborand propriul record de anul trecut si transformand din nou ziua de reduceri online asiatica in ziua nr. 1 in e-commerce din lume, scrie reuters.com. Singles’ Day a depasit considerabil Cyber Monday (SUA) care a bifat doar 3,45 miliarde $ in 2016.

Alibaba a inregistrat vanzari cu 39% mai mari fata de 2016 (cand au fost de 120,7 miliarde yuani). Numai in primele 2 minute de la inceperea Singles’ Day (eveniment la a carui lansare au participat, la Shanghai, CEO-ul Jack Ma si actrita Nicole Kidman), pe 11 noiembrie, imediat dupa miezul noptii, s-au inregistrat pre-comenzi in valoare de 1 miliard $. In prima ora, cifra ajunsese la 10 miliarde $.

„Acesta este un eveniment important pentru China si pentru economia chineza. De Singles’ Day, shopping-ul este un sport, este entertainment”, a explicat Joseph Tsai, co-fondator si vice-CEO, adaugand ca tendinta de crestere se va mentine datorita consumatorilor din calsa de mijloc, peste 300 de milioane la numar.

In urmatoarele 6 zile, in China se vor livra in jur de 1,5 miliarde de colete comandate de Singles’ Day 2017.

Raspunde la aceasta intrebare