Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Romania: statul schimba legea legata de produsele aflate la reducere

Pandemia COVID-19 a afectat modul in care comerciantii au valorificat perioadele de reduceri, din cauza suprapunerii vanzarilor de soldare cu starea de urgenta, informeaza profit.ro. De aceea, statul vrea sa modifice Ordonanta nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, pentru a veni in ajutorul operatorilor economici. Conform legii actuale, campaniile de reduceri se pot organiza in perioada 15 ianuarie – 15 aprilie si 1 august – 31 octombrie.

Ce schimbari sunt propuse de statul roman:

  • stocul de produse care se va afla la soldare nu mai trebuie constituit cu cel putin 15 zile inainte de data de debut a reducerilor (in respectivul magazin, in spatiile de vanzare si depozitele acestuia)
  • dispare interdictia de reinnoire a acestui stoc in timpul soldarilor
  • stocul de produse la reducere nu mai trebuie platit de catre comerciant furnizorului cu cel putin 30 de zile inainte de inceperea reducerilor
  • dispare articolul legat de pastrarea documentelor care atesta ca stocul de produse care va fi redus a fost facut cu cel putin 15 zile inainte de inceperea acelor soldari si achitat cu cel putin 30 de zile inainte de aceasta data, pentru a putea fi prezentate organelor de control abilitate
  • dispare obligatia de a notifica primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea comerciantul, apropo de perioada de soldare, cu cel putin 15 zile inainte de inceperea acesteia

Guvernul transmite ca urmareste instituirea unui cadru legal prin care sa fie evite riscurile privind incapacitatea de plata, suspendarea sau incheierea contractelor de munca cu angajatii, crearea de datorii fata de furnizori si bugetul de stat, inchiderea activitatii operatorilor economici, in actuala situatie de pandemie. In forma actuala, OG nr. 99/2000 este depasita, nefiind adaptata comertului modern, vanzarilor online si contractelor incheiate la distanta.

 

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply