Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Romania, cea mai mare crestere e-commerce din UE, in perioada 2015-2020 (Eurostat)

Shopping-ul online a fost extrem de popular in Europa, in 2020, noteaza ec.europa.eu, citand datele Oficiului European de Statistica (Eurostat). E-commerce-ul a crescut masiv, pe fondul pandemiei COVID-19 si a inchiderii magazinelor fizice din cele 27 de tari membre UE. In ultimul an, 89% dintre europenii de 16-74 de ani au folosit Internetul, iar 72% dintre ei au cumparat produse/servicii online (cu 4% mai mult fata de 2019 si cu 10% fata de 2015). Europenii cei mai pasionati de cumparaturile digitale sunt nordicii: peste 8 din 10 internauti din Tarile de Jos (91%), Denemarca (90%), Germania (87%), Suedia (86%) si Irlanda (81%) au cumparat bunuri/servicii  online, in ultimul an.

Alte cifre interesante transmise de Eurostat:

  • mai putin de 50% din populatie au cumparat online in Bulgaria (42%), Romania (45%) si Italia (49%)
  • in ultimii 5 ani, cea mai mare evolutie la capitolul shopping pe Internet s-a inregistrat in Romania (o crestere de 27% in perioada 2015-2020); pe locurile urmatoare s-au plasat Cehia, Croatia (ambele cu 25%) si Ungaria (23%)
  • produsele cumparate cel mai des online – imbracamintea (inclusiv echipamente sportive), incaltamintea si accesoriile (comandate de 64% dintre cumparatorii online), filme/seriale pe serviciile de streaming/descarcate (32%), mancarea livrata acasa (29%), mobila, accesoriile pentru casa si gradina (28%), produsele cosmetice, de wellness sau de infrumusetare (27%), carti, reviste, ziare tiparite (27%), computere, tablete, telefoane mobile si accessorii (26%), muzica pe serviciile de streaming/descarcata (26%)

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentarii ( 2 )

  1. […] Romania, cea mai mare crestere e-commerce din UE, in perioada 2015-2020 (Eurostat) – ECOMpedia […]

  2. […] potrivit Eurostat, in ultimele 12 luni, 85% dintre romani au utilizat Internetul cel putin 1 data in ultimele 12 luni, iar 45% dintre internautii locali au facut cel putin o achizitie online (deci Romania se situeaza la coada clasamentului UE, fiind urmata doar de Bulgaria – cu 42%) […]

Leave a reply