Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Romania: acord comercial digital, pentru magazinele online care vor sa vanda in Polonia

Blugento, Frisbo, Coletaria.ro si VE Global au pus bazele unui acord comercial, pentru sprijinirea magazinelor online din Romania care vor sa isi vanda produsele in Polonia, anunta startupcafe.ro. Tara amintita are o piata e-commerce de circa 4 ori mai mare decat cea autohtona, care este evaluata anul acesta la peste 11 miliarde €, doar pe segmentul B2C. La nivel general, extinderea portofoliului de produse catre clientii din afara Romaniei aduce vanzari mai mari cu 15-20% pentru magazinele online.

Blugento este o firma clujeana specializata in furnizarea de solutii de e-commerce  bazate pe platforma Magento, Frisbo este platforma de smart e-fulfillment cu cea mai mare prezenta in CEE, Coletaria.ro este axata pe expedierea si livrarea coletelor (si parte a grupului Packeta, cu cea mai mare retea de puncte pick-up din CEE), iar VE Global este o companie specializata in construirea de tool-uri e-commerce  pentru cresterea audientei, conversiilor si pentru optimizarea investitiilor de marketing.

„Ne propunem sa sprijinim antreprenorii din Romania sa isi scaleze afacerile in online si in strainatate, incepand cu piata din Polonia. Impreuna cu partenerii nostri le putem oferi un pachet complet de servicii si expertiza multidisciplinara pentru a-si putea vinde produsele pe piata poloneza. Impreuna, le vom putea asigura tot ecosistemul necesar extinderii business-ului in Polonia”, explica Sandu Babasan (foto, CEO Blugento).

Un magazin online poate incepe sa vanda pe piata poloneza in aproximativ 30-60 de zile, perioada ce variaza in functie de numarul de produse, numarul de solutii integrate, sistemele de plati, etc. Prima etapa din acest proces presupune realizarea unui audit al activitatii magazinului virtual, urmat de o analiza a shop-urilor pe verticalele in care activeaza. Ulterior, antreprenorii vor primi un plan de actiune in care vor fi implicate toate companiile partenere, astfel incat managerii companiilor sa poata avea vizibilitate si predictibilitate pe tot procesul de extindere a vanzarilor in Polonia.

Coletaria.ro se va implica in calitate de partener logistic strategic pentru magazinele online de pe platforma Blugento, care vor livra in Polonia. „Le oferim antreprenorilor care vor sa isi vanda produsele in Polonia garantia unui cost avantajos de livrare, care porneste de la 20 de lei/colet. Asiguram conectarea magazinelor cu marketplace-uri din Polonia, pentru o extindere rapida a afacerii online si oferim, prin reteaua deja existenta de parteneri, servicii de consultanta juridica, de infiintare de companii, pentru deschiderea de conturi bancare, metode de plata, traduceri, marketing etc.”, spune Alexandr Jeleascov (CEO Coletaria.ro), mentionand ca, in prezent, printr-o simpla integrare cu Coletaria.ro, magazinele online pot livra colete in toate cele 28 de tari din Uniunea Europeana, plus Ucraina si Federatia Rusa.

Frisbo asigura o parte vitala a extinderii unui magazin online in piata poloneza: depozitarea marfii si procesarea comenzilor. „Odata ce partenerii nostri din alianta de e-commerce  si-au facut treaba, iar vanzatorul are un shop online pe care consumatorii polonezi sa-l inteleaga si sa-l utilizeze facil, in urma unei strategii de marketing adaptata regional, urmeaza onorarea comenzilor. Frisbo asigura in Polonia stocarea economica a marfurilor in hale partenere validate si gestioneaza impachetarea si livrarea eficiente a coletelor catre consumatori, printr-o platforma integrata cu shop-ul online, oferind facturare, emitere de documente (precum AWB) si raportare live a succesului comercial”, spune Bogdan Colceriu (CEO Frisbo).

VE Global are deja o experienta de 5 ani pe piata din Polonia si contribuie cu experienta si expertiza dobandite pe tot lantul trofic digital, oferind servicii de digital advertising (generare de trafic nou si notorietate folosind orice tip de media digital, retargetare), digital assistant (o solutie bazata pe machine learning si inteligenta artificiala care permite optimizarea traficului si rata de conversie) si remarketing (email remarketing, web push notification). „Diferentiatorul nostru principal consta in abilitatea de a conecta canalele de comunicare digitale prin tehnologia proprietara VE. In acest fel, rata de interactiune creste substantial, iar experienta utilizatorilor pe site este mai relevanta. Beneficiul direct al acestei tehnologii se regaseste in bugetele clientilor, care sunt folosite mult mai eficient”, spune Toma Matei (SVP CEE VE Global).

Comentariu ( 1 )

  1. […] paralel, Coletaria.ro a semnat recent un acord comercial digital cu Blugento, Frisbo si VE Global, destinat magazinelor online care vor sa vanda in Polonia, […]

Leave a reply