Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Proiectul criptomonedei Facebook (Diem, fosta Libra) a esuat si va fi vandut

Controversatul proiect al monedei virtuale marca Facebook a esuat, noteaza cnbc.com. Criptomeda Diem (fosta Libra) ar fi scoasa la vanzare, spun surse apropiate companiei Meta Platforms Inc., pentru a plati investitorii initiali. Proiectul ambitios al lui Zuckerberg a esuat, in contextul in care a fost luat la puricat de Congresul american. Purtatorii de cuvant ai Asociatiei Diem si compania-mama Meta au refuzat sa comenteze zvonul.

Asociatia Diem negociaza cu bancheri de investitii si vrea sa vada care ar fi cea mai buna metoda de a vinde proprietatea intelectuala (pentru a mai recupera niste bani) si a gasi o casa noua inginerilor care au dezvoltat aceasta tehnologie. Discutiile sunt in stadiul incipient si nu exista garantii referitoare la faptul ca se va gasi un client interesat de aceasta moneda virtuala. Meta detine in jur de o treime din companie, iar restul este detinut de membrii asociatiei (printre care se numara Andreessen Horowitz, Union Square Ventures si Ribbit Capital).

Proiectul criptomonedei Libra a fost anuntat de Mark Zuckerberg in iunie 2019, fiind conceputa ca un stablecoin (o moneda virtuala a carei valoare e legata de ceva din lumea reala – dolari sau aur). Ideea s-a lovit imediat de vocile nemultumite ale bancherilor si politicienilor americani, care s-au temut ca Libra ar putea usura tranzactiile ilegale si spalarea de bani, devenind un rival de temut al dolarului american. Dupa un rebranding, Libra a devenit Diem, iar numerosi membri ai echipei de conducere au dat bir cu fugitii. La fel s-a intamplat si cu parteneri-cheie ca Visa, Mastercard si PayPal – care au abandonat si ei proiectul, retragandu-si sprijinul.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply