Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

InternetCorp a lansat green.start-up.ro, publicatie bilingva pentru afaceri sustenabile

InternetCorp anunta, intr-un comunicat de presa, lansarea, o publicatie destinata sustenabilitatii si dezvoltarii durabile a afacerilor din Romania si Europa. Green Start-Up este un proiect bilingv, unic pe piata din Romania, care va aborda teme precum ESG, mobilitate, energie si mediu dintr-o perspectiva antreprenoriala. Site-ul poate fi accesat pe green.start-up.ro (in limba romana) si greenstartup.tech (in limba engleza) si va aduce cititorilor din zona de business informatii esentiale despre ultimele practici ce tin de sustenabilitate. Proiectul este parte integranta din initiativele generale de sustinere a sustenabilitatii din cadrul grupului pan-european Primavera Digital Group, unic actionar al InternetCorp. Si este lansat cu sprijinul Bancii Comerciale Romane, partener principal al publicatiei pentru anul 2022.

InternetCorp este unul dintre cei mai mari jucatori din industria romaneasca de publishing online, care a lansat wall-street.ro, start-up.ro, kudika.ro, futurebanking.ro, 9AM.ro si retail.ro. Green Start-Up se aliniaza viziunii de a dezvolta proiecte sustenabile, bazate pe cele mai noi inovatii tehnologice si procese de management. 49% dintre investitorii de la nivel global spun ca ar putea sa renunte la investitiile in companiile care nu au suficiente initiative de mediu, sociale sau de guvernanta corporativa. Green Start-Up vprea sa functioneze ca un ghid de bune practici pentru business-uri mari sau mici, adunand in acelasi loc cele mai de impact initiative ale companiilor europene si inovatiile care transforma planeta intr-un loc mai bun.

„Pandemia a accentuat atentia pe care o acordam problemelor de mediu si nevoilor sociale si, cu toate ca se vorbeste din ce in ce mai mult despre sustenabilitate si responsabilitate, noi suntem de parere ca inca nu se vorbeste suficient si ca, in mod clar, nu se actioneaza suficient. Iar informatiile relevante si popularizarea exemplelor demne de urmat pot determina actiune si schimbare la nivel de industrii”, a transmis Octavian Palade (Content Strategy Manager InternetCorp).

„Importanta sustenabilitatii in dezvoltarea companiilor din Romania si Europa este demonstrata si de interesul creat de aparitia Green Start-Up. Astfel, primul partener al proiectului va fi Banca Comerciala Romana, aliat de traditie al antreprenoriatului din Romania, dar si a dezvoltarilor din zona sustenabilitatii verzi. BCR considera ca importanta mediului, a capitalului uman si respectarea acestuia si un mod de lucru corect fata de toti factorii din jur (conceptul ESG – Environment Social Governance) a devenit o prioritate pentru intreaga lume si un mod de a investi sustenabil pentru generatiile viitoare”, completeaza Vlad Andriescu (Redactor-sef start-up.ro).

„ESG joaca un rol din ce in ce mai important pentru fiecare cetatean si influenteaza rezistenta companiilor, a intregii economii si a planetei noastre. Indiferent de amploarea angajamentelor noastre sustenabile, in acest moment exista inca o nevoie serioasa de sensibilizare si de constientizare cu privire la impactul nostru in comunitatile in care activam. Va incurajez sa includeti Green Start-Up pe lista de lectura zilnica, deoarece avem nevoie de mai multe informatii despre cum putem modela un viitor mai bun si de mai multe companii pregatite sa implementeze principiile dezvoltarii durabile”, incheie Ilinka Kajgana (Vicepresedinte Executiv Risc BCR).

Leave a reply