Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Plata de tip „cumpara acum, plateste mai tarziu” e tinta preferata a infractorilor online

„Cumpara acum, plateste mai tarziu” (BNPL) este o metoda de plata a achizitiilor online care castiga teren, cum scriam recent. Si, odata cu ea, unii dintre cei mai populari jucatori din industria BNPL se confrunta cu un numar tot mai mare de fraude, scrie emarketer.com. Insider Intelligence estimeaza ca, in Statele Unite, numarul de utilizatori ai acestui sistem de plata va atinge cifra de 45,2 milioane de persoane, in 2021. Iar 30% dintre clientii care vor face cumparaturi de Sarbatori spun ca vor apela la BNPL, pentru a-si extinde ca mai mult bugetul din decembrie.

Fraudele de tipul „Cumpara acum, plateste mai tarziu” pot avea loc in doua feluri: prin preluarea contului (infractorul online obtine acces la un cont de client BNPL si face achizitii neautorizate;  verificarile identitare si un proces de checkout securizate insuficiente usureaza acest tip de frauda) sau prin deschiderea unui cont fals (infractorul online fura informatiile personale si deschide un cont BNPL asumandu-si o alta identitate; acest tip de frauda are loc atunci cand metodele utilizate pentru a determina daca un client poate accesa aceasta plata nu depisteaza anumiti indicatori de frauda – adresa de e-mail si numarul de telefon care nu corespund cu cele ale solicitantului).

Ce pot face comerciantii online care vor sa implementeze plata de tipul „cumpara acum, plateste mai tarziu” si sa evite fraudele care le ameninta clientii? Sa se asigure ca folosesc metode eficiente de verificare a identitatii in timpul infiintarii unui con BNPL si in timpul checkout-ului propriu-zis (asta se poate face prin partneriate cu firme AI-based care verifica si autentifica utilizatorii). Si sa apeleze la specialisti in prevenirea fraudelor (care folosesc tehnologia de tip machine learning, pentru a detecta activitatile de cumparare dubioase, care ar putea fi comise de infractorii online).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply