Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

PayPal si-a pierdut licenta de operare in Turcia

PayPal Turkey

Eforturile Turciei de a controla cat mai multe dintre serviciile IT prezente in tara au avut drept rezultat plecarea companiei americane PayPal din Turcia, aflam de pe techcrunch.com. „Cu parere de rau anuntam ca PayPal isi suspenda operatiunile de afaceri in Turcia. De pe 6 iunie 2016, clientii nostru din Turcia nu vor mai putea trimite sau primi bani via PayPal. Clientii vor putea in continuare sa isi acceseze conturile PayPal, pentru a scoate, de la bancile turcesti, sumele de bani aflate in ele”, a transmis compania.

Decizia vine dupa ce compania a solicitat reinnoirea licentei de plata in tara amintita, dar s-a lovit de o respingere: mai nou, legea cere ca infrastructura IT a companiei sa se afle, fizic, pe teritoriul Turciei, ori PayPal are mai multe hub-uri globale. Inchiderea PayPal Turcia va afecta yeci de mii de afaceri si sute de mii de clienti. Platforma de plata globala PayPal a aparut in 1998, a devenit subsidiara eBay in 2002, a devenit companie independenta in 2015, opereaza in peste 200 de tari si este evaluata la 46 de miliarde $.

Turcia e, de ceva vreme, in centrul unor discutii legate de politica presedintelui Recep Tayyip Erdogan: in aprilie, datele personale ale 50 de milioane de cetateni turci (adica peste jumatate din populatia de 80 de milioane) au fost facute publice online de activistii care au scos, astfel, in eveidenta, problemele de infrastructura ale tarii. Twitter, Facebook si Reddit pot fi blocate, conform lege, daca gazduiesc continut legat de terorism, pornografie, droguri, file sharing ilegal sau informatii negative despre Mustafa Atatürk, primul presedinte turc.

Leave a reply