Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Olanda: ING testeaza supermarketul fara casieri (VIDEO)

Chinezii au din 2017 minimarketuri autonome, iar Amazon a deschis portile primului magazin autonom, fara casieri, in ianuarie 2018 (un Amazon-Go la Seattle). Ideea supermarket-urilor fara cozi si casieri, in care platesti singur cu o aplicatie mobile sau prin card bancar incepe sa avanseze incet, dar sigur si in Europa. In Marea Britanie, Sainsbury’s a deschis primul supermarket autonom in primavara lui 2019. Iar recent olandezii de la Albert Heijn (care apartin de grupul Ahold Delhaize, care detine lantul autohton Mega Image) au batut palma cu ING si start-up-ul american AiFi, pentru a testa ideea in Olanda, informeaza finextra.com.

ING, AiFi si lantul olandez de supermarket-uri Albert Heijn au construit un magazin de doar 14 m2, in orasul Zaandam, in care poti intra doar dupa ce ti-ai scanat cardul bancar; in timp ce adaugi produsele dorite in cos, camerele de filmat si senzorii de greutate inregistreaza intregul proces; la plecare, stai in fata usilor, vezi cat ai de plata, apoi aceasta este procesata si ti se deschid usile. In magazinul-pilot din Zaandam se pot cumpara produse in valoare de pana la 25 €.

Sistemul este similar celui folosit de Amazon Go, dar ING transmite ca este mai lipsit de frictiuni si mai rapid, nefiind necesara inregistrarea prealabila sau descarcarea unei aplicatii mobile pentru plata. Tehnologia marca AiFi inregistreaza doar forme si miscari ale bratelor, neavand treaba cu recunoasterea faciala. Sistemul va fi testat de angajati in urmatoarele luni, urmand ulterior extinderea la un al doilea magazin.

Urmariti mai jos un clip video de la fata locului.

Leave a reply