Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

China, Rusia si Olanda – tarile unde exista cele mai suspecte site-uri

Magazinele online care vand produse false sau fac escrocherii pe Internet au un profit anual de 1 miliard $ doar in SUA, fiindu-le usor sa inregistreze un domeniu, sa inchirieze spatiu de hosting si sa puna pe picioare site-uri e-commmerce dubioase. Scamadviser.com si REACT au analizat 65 milioane de website-uri, pentru a determina unde se afla cele mai de neincredere companii de hosting din lume. Scamadviser.com ajuta lunar peste 2,5 milioane de clienti sa verifice site-uri e-commerce, acordand rating-uri bazate pe un scor de incredere (calculat in functie de 40 de surse independente de date, ca adresa IP a serverului, la datele de contact de pe site, vechimea URL-ului). Recent, Scamadviser.com a analizat 25,5 de milioane de site-uri, concluzionand ca 3% dintre toate site-urile online sunt fraudulente.

Studiul, citat de medium.com, a descoperit ca primele 3 tari din clasamentul negativ sunt China, Rusia si Olanda. Mai exact, cercetarea a identificat cele mai dubioase site-uri, in functie de companiile care inregistreaza domeniile online si cele care ofera hosting-ul. Pentru majoritatea inregistrarilor de domeniu nu ai nevoie decat de un e-mail (Gmail fiind folosit cel mai frecvent) si o adresa (falsa, in cazul escrocilor virtuali). Nici pentru hosting nu ai nevoie de mare lucru: un card de credit sau un cont de PayPal (pentru plata). Pentru a lupta cu escrocii online, companiile care inregistreaza domeniile online si cele care ofera hosting-ul ar trebui sa ceara mai multe date oficiale la oferirea acestor servicii: codul de identificare fiscala al firmei, de exemplu.

Primele 8 companii care ofera domenii online unor site-uri dubioase sunt:

 1. Chengdu West Dimension Digital (China) – 84% dintre domeniile inregistrate de companie sunt indoielnice
 2. West263 International (Hong Kong) – 71%
 3. Beijing Innovative Linkage Technology (China) – 53%
 4. Guangzhou Ehost Tech.co (China) – 52%
 5. Shanghai Meicheng Technology Information Development (China) – 50%
 6. Xiamen Nawang Technology (China) – 50%
 7. Reg.Ru (Rusia) – 45%
 8. Bizcn.com (China) – 41%

Primele 8 companii care ofera hosting unor site-uri suspecte sunt:

 1. Dancom (Rusia) – 77%
 2. Mir Telematiki (Rusia) – 76%
 3. Inter Connects (Suedia) – 75%
 4. YISP (Olanda) – 72%
 5. Jazz Network (SUA) – 69%
 6. Marosnet Telecommunications (Rusia) – 68%
 7. Marcel Edler (Optimate-Server) (Germania) – 67%
 8. Dediserv Dedicated Servers (Olanda) – 65%

Leave a reply