Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: s-a deschis primul supermarket autonom (video)

Sainsbury’s a deschis primul supermarket autonom, fara casieri, case de marcat si cozi, la care platesti printr-o aplicatie, din Marea Britanie, informeaza site-ul bbc.com. Magazinul este localizat in cartierul Holborn din Londra si este un proiect-pilot, care va functiona timp de 3 luni. Odata intrati in supermarket, clientii deschid aplicatia SmartShop (lansata in anul 2018 de catre Sainsbury’s, care estimeaza ca platile contactless in magazine vor reprezenta 1 din 3 tranzactii pana in 2020), scaneaza cu ajutorul acestuia codurile de bare ale cumparaturilor dorite si apoi isi achita cosul virtual (si fizic) folosind app-ul, scaneaza codul QR de la iesire pentru a-si primi chitanta si gata!

Clientii care nu inteleg sistemul pot, totusi, plati cash sau cu un card la helpdesk-ul de la fata locului. Marea Britanie mai are magazine care ofera posibilitatea auto-checkout-ului prin aplicatie, dar acesta este primul supermarket unde nu poti face cumparaturi decat asa. In China exista astfel de magazine de cativa ani, iar in SUA ideea s-a concretizat in Amazon Go.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply