Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Mexic: cum a legat Walmart impresiile digitale de vizitele la magazin (VIDEO)

Walmart a creat o experienta omnichannel, in Mexic, iar waze.com detaliaza (intr-un studiu de caz) metodele folosite pentru a lega online-ul de offline. Walmart Mexic stia ca 48% dintre calatoriile pe Waze aveau destinatii comerciale: magazine, restaurante si supermarket-uri. Dar retailerul voia sa stie cate dintre drumurile facute cu ajutorul aplicatiei de navigatie Waze deveneau vizite fizice la magazinele proprii, care se concretizau in cumparaturi. Si voia sa ajunga la clientii lor prin acest app, pentru a intelege cum este afectat profitul companiei de mesajele digitale trimise acestora (Waze Ads).

Pentru a putea corela impresiile on-screen din Waze cu vizitele la magazinele fizice, au colaborat cu Waze si Mindshare, pentru a crea o campanie care poate urmari intreaga calatorie clientelara, legand traseul online de cel offline. Walmart nu mai separa clientii in unii online si altii offline, ideea de client omnichannel cu o experienta de cumparare omnichannel fiind cea pe care isi bazeaza comunitarea. Walmart, Waze si Mindshare au construit un ecosistem centrat pe acest client si au integrat Adsquare in ecuatie, pentru a putea lega vizitele fizice de campaniile de ad-uri. Astfel, Walmart a putut accesa datele din drumurile facute pe Waze si le-a putut conecta cu impresiile digitale si apoi cu vizitele in persoana (facute de clienti, in supermaket-urile lor).

Rezultatele campaniei? Au existat 12 milioane de impresii online (numarul de persoane la care au ajuns mesajele lor de brand, in micro-momente decisive), care au rezultat in peste 48.000 de vizite fizice in magazinele Walmart (in doar o luna) si drumurile facute catre acestea au crescut cu 17% YoY, avand potential ridicat de a se transforma in vanzari. Urmareste mai jos un clip video care detaliaza campania!

Leave a reply