Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Italia: 93% dintre magazinele online ofera plata prin PayPal

 

Plata online via PayPal este o metoda binecunoscuta in Europa, dar numarul de magazine e-commerce care o ofera clientilor lor variaza masiv in functie de tara. Anul trecut, PayPal era cea mai populara metoda de plata din Marea Britanie, Franta si Germania (cu rate de utilizare de peste 90%, conform Statista Global Consumer Survey). Asta in timp ce in multe tari asiatice sunt preferate metode ca Alipay sau WeChat Pay.

Un studiu recent marca ecommercedb.com a analizat tipurile de plati online oferite de cele mai mari 100 de magazine digitale din 43 de tari din intreaga lume. Ce a aflat? Ca 93% dintre magazinele e-commerce din Italia ofera PayPal ca metoda de plata, in timp ce procentul este de doar 1%, in Serbia! In top 5 tari unde comerciantii online includ PayPal pe site-ul propriu, ca metoda de plata, se mai afla (pe langa Italia): Australia (92%), Germania (88%), Spani si Austria (86%). Prin comparatie, pe ultimele 5 locuri se plaseaza (pe langa Serbia): Argentina (3%), Coreea de Sud, Vietnam si Columbia (5%).

Analizand tarile ramase (din totalul de 43), majoritatea celor din Europa de Vest (si SUA) au procentaje relativ mari, in timp ce tarile est-europene, asiatice si sud-africane inregistreaza procentaje mai mici. In doar 12 dintre tarile analizate de ecommerceDB s-au constatat procentaje de sub 10%, apropo de utilizarea PayPal – ceea ce inseamna ca serviciul american de plata online este extrem de popular, la nivel mondial. Prin comparatie, AmazonPay depasete o rata de utilizare de 10% in doar 2 dintre cele 43 de tari analizate (tara nr. 1 fiind Japonia, cu un procent de doar 23%).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply