INTERVIU: ECOMpedia a stat de vorba cu DivaloTransylvania.com
DivaloTransylvania.com vinde online imbracaminte pentru femei si este creatia cuplului Larisa si Edmond Balate (foto, Fondatori si Designeri DivaloTransylvania.com). In 2014, cei doi au inceput sa creeze tricouri oversized personalizate, folosind o masina de cusut primita cadou. In 2015, aparea brand-ul DIVALO si site-ul online aferent. Cei doi ne-au povestit mai multe despre afacerea lor axata pe colectii din materiale de calitate (din fibre naturale), cu un design unic si nonconformist, in interviul de mai jos!
Pentru intreaga lista a interviurilor realizate de noi, intrati aici!
ECOMpedia.ro: De ce ati ales acest nume pentru magazinul online?
Larisa si Edmond Balate: Numele brandului nostru s-a nascut dupa o sesiune de brainstorming, bazandu-ne pe cateva principii: sa aiba o denumire internationala, sa poata fi pronuntat in orice limba; sa aiba o denumire neutra, pentru ca initial nu stiam exact stilul hainelor pe care le vom produce; sa aiba o denumire grea, de impact si usor de retinut. Asa a luat nastere „DIVALO”.
De unde v-a venit ideea de business? Aveti vreun model in domeniu?
Ideea de business a venit in special din pasiunea noastra (designul vestimentar), combinata cu dorinta de a vinde online pe plan national si de a ne extinde pe plan international.
Ce v-a motivat sa incepeti propria afacere? Ati pornit la drum singuri?
Motivatia principala a fost feedback-ul pozitiv al clientelor noastre si numarul mare al comenzilor online, care ne-a impins sa creem colectii si in anii urmatori.
Ati avut parte de educatie antreprenoriala din facultate sau ati fost autodidacti?
Nu am avut parte de nici un fel de educatie in aceste domenii, fiind autodidacti in tot ceea ce facem: incepand de la designul vestimentar, realizarea tiparelor si coaserea produselor, pana la vanzarea lor si crearea site-ului.
Cum ati reusit sa strangeti bani pentru finantare?
Prima investitie a fost minima, primind cadou 3 masini de cusut cu care am reusit sa creem primele modele de imbracaminte semnate DIVALO. Ulterior, in 2017, accesand fonduri start-up, am reusit sa punem pe picioare un atelier de croitorie complet, cu utilaje moderne, performante.
V-ati lovit de multe bariere la inceput de drum? Cum le-ati depasit?
Cele mai mari bariere de-a lungul timpului au fost lipsa de cunostinte si experienta in domeniu, pe care am reusit sa le depasim invatand din greseli si documentandu-ne in continuu, inclusiv si azi, dupa o experienta de 7 ani.
Care sunt avantajele/dezavantajele in a avea propria afacere versus a fi angajat?
Cel mai mare avantaj in a avea propria afacere este faptul ca poti gresi, poti strica materiale, poti strica un site si multe altele, ca mai apoi sa inveti din greselile facute, sa tragi concluzii si sa te perfectionezi. Pe cand, daca esti angajat, nu prea ai dreptul sa gresesti si, chiar daca gresesti, nu ajungi sa stii ce efect au avut greselile tale asupra companiei unde lucrezi.
Care este publicul tinta al site-ului?
Publicul tinta al site-ului nostru este format din femei care stiu ce inseamna calitatea.
De ce ar trebui un om care intra pe site sa cumpere de la voi?
In primul rand, produsele noastre se vand datorita designului lor unic si nonconformist, mereu la moda, in al doilea rand – datorita calitatii materialelor folosite (fabricate din fibre naturale – bumbac, bambus, in si lana), iar in al treilea rand – pentru ca folosim materiale moderne si sustenabile.
Ce aveti in plus fata de concurenta? Cum va diferentiati pe piata produselor similare de la noi si cum arata aceasta piata?
Cele mai importante atuuri ale noastre sunt calitatea materialelor folosite (care sunt procurate din intreaga lume), designul produselor (care ofera o stare de incredere in sine si unicitate clientelor) si preturile relativ mici fata de alte branduri care folosesc materiale asemanatoare.
De unde va cumparati produsele vandute pe site?
Produsele noastre sunt create excusiv in atelierul nostru.
Care sunt canalele de vanzare pe care le folositi?
Canalele noastre de vanzare sunt Facebook/Instagram si marketplace-urile FashionDays si FashionUp.
Cati angajati aveti?
Avem 2 angajati.
Cum va merge in perioada asta (interviul a fost realizat in luna septembrie – n.r.)?
In ultimele luni, vanzarile online pe platformele Facebook si Instagram au avut de suferit, din cauza noilor reglementari ale dispozitivelor cu iOS 14, dar ne bazam pe marketplace-uri, urmand ca in lunile urmatoare sa reincepem promovarea.
Ati participat la Black Friday 2021?
Nu am participat la Black Friday; presupunem ca produsele noastre deja au preturi avantajoase, iar platformele online sunt mult prea aglomerate cu produse ieftine.
Cum si unde va promovati site-ul?
Site-ul nostru este promovat in social media, dar si in Google.
Aveti pagina de Facebook? Cat de important este acest tip de comunicare cu clientii si cat de mult investiti in ea?
Da, avem pagina de Facebook, insa de cativa ani s-a mutat totul pe Instagram. Noi administram inclusiv paginile de social media, unde facem si campaniile platite.
Aveti versiune de mobile?
Da, avem versiune de mobile inca de la inceputuri.
Cate dintre comenzile voastre vin de pe dispozitive mobile?
80% dintre comenzile plasate online vin de pe dispozitive mobile.
Cum credeti ca veti incheia anul curent?
Nu putem prezice vanzarile pana la finalul anului, deoarece campaniile platite au fost afectate destul de grav de reglementarile Facebook, dar speram sa avem o crestere fata de anul trecut, indiferent de cat va fi ea.
Cum poate un magazin online sa reduca din cheltuieli, fara sa afecteze vanzarile?
Avand in vedere felul in care se desfasoara activitatea noastra, nu vedem cum am putea sa reducem cheltuielile fara sa afectam vanzarile.
Care sunt cele mai mari provocari pentru site-ul vostru, in mediul online autohton?
Cea mai mare provocare a site-ului nostru este sa il traducem in diferite limbi, sa putem folosi diferite monede si metode de plata.
Ce probleme apar in relatia voastra cu firmele de curierat? Ce ati facut sa le depasiti?
Am avut initial probleme cu diferite firme de curierat, fiecare avand avantajele si dezavantajele lor, dar ulterior am reusit sa colaboram cu o firma cu care nu am avut probleme legate de livrari.
Ce planuri de viitor aveti in online?
Planul nostru de viitor este sa vindem international, atat pe site-ul nostru, cat si pe marketplace-uri internationale.
Leave a reply