Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

INTERVIU: ECOMpedia a stat de vorba cu AtelieruldeBoBo.ro

Laura Tofan (foto, Administrator AtelieruldeBoBo.ro) ne-a raspuns la cateva dintre intrebarile interviului nostru, povestindu-ne cum a inceput afacerea cu dulciuri raw vegane (torturi, bomboane si gustari), cine o ajuta si cine se ocupa de promovarea pe Instagram si Facebook. Dupa 12 ani in care a lucrat in Research, Laura a devenit mama si dorinta de a manca sanatos in familie s-a transformat in pasiune pentru dulciuri din ingrediente naturale (seminte, nuci, fructe, unt de cocos/cacao, miere/sirop de agave, cacao/carob), fara zahar si ingrediente de origine animala, coacere, coloranti, conservanti sau arome artificiale. Le-a facut intai pentru ai ei,  apoi pentru prieteni si – dupa al doilea copil, cursuri, autorizatii si aprobari – a lansat Atelierul de BoBo.

Pentru intreaga lista a interviurilor realizate de noi, intrati aici!

ECOMpedia.ro: De ce ai ales acest nume pentru magazinul online?
Laura Tofan: Ideea a fost a sotului meu. Am venit fiecare cu mai multe variante de nume si am ramas la aceasta denumire pentru ca ni s-a parut foarte prietenoasa si usor de retinut.

De unde ti-a venit ideea de business? Ai vreun model in domeniu?
Dupa 12 ani de research, m-am asezat la birou sa scriu ce stiu sa fac, ce imi place sa fac, la ce sunt buna… asa am ajuns la dulciurile raw si raw vegane.

Ce te-a motivat sa incepi propria afacere? Ai pornit la drum singura?
Aveam nevoie de altceva, aveam nevoie de mai multa libertate, aveam nevoie de mai multa flexibilitate in ceea ce priveste programul ca sa pot petrece mai mult timp cu copiii.  Atelierul de BoBo este afacerea mea, iar Silviu (sotul meu) este cel care ma mai ajuta.

Ai avut parte de educatie antreprenoriala din facultate sau ai fost autodidacta?
Autodidacta.

Cum ai reusit sa strangi bani pentru finantare?
Dupa ce am luat decizia de a o lua pe acest drum, am economist banii de care am avut nevoie. Sa strang banii nu a fost greu, sa ii investesc cu cap a fost mai greu :).

Te-ai lovit de multe bariere la inceput de drum? Cum le-ai depasit?
M-am interesat, am citit, am intrebat, am dat cu capul… dar toate fac parte din drumul meu si le-am luat ca atare. Am invatat si am mers mai departe.

Care sunt avantajele/dezavantajele in a avea propria afacere versus a fi angajat?
Responsabilitatea este toata a ta si asta aduce si avantaje, dar si dezavantaje.

Care este publicul tinta al site-ului?
Dulciurile Atelierului de BoBo se adreseaza tuturor celor care sunt interesati de o alimentatie echilibrata.

De ce ar trebui un om care intra pe site sa cumpere de la voi?
Nimic nu trebuie si nu este obligatoriu :). Dulciurile noastre contin ingrediente nutritive, naturale si „curate”. Nu folosim zahar, coloranti, conservanti sau aditivi. Nu folosim lactate, oua si nimic nu este preparat termic, pentru ca toti nutrientii din ingrediente sa ajunga la cel care mananca dulciurile noastre.

Ce aveti in plus fata de concurenta? Cum va diferentiati pe piata produselor/serviciilor similare de la noi si cum arata aceasta piata?
Atelierul de BoBo este o afacere de suflet in care sunt eu implicata 100% si ma ocup cu mult drag de tot, iar acest lucru se vede si in produsele Atelierului.

De unde va cumparati materia prima?
Ingredientele si ambalajele le cumparam de la furnizori din Romania.

Aveti pagina de Facebook? Cat de important este acest tip de comunicare cu clientii si cat de mult investiti in e?
Da, exista si pagina de Facebook, si de Instagram si sunt foarte importante pentru noi. Pe site sunt produsele asa cum le-am gandit pentru sedinta foto, dar ele sunt de fiecare data altfel atunci cand ajung la client, in functie de preferintele lor. Eu ma ocup de paginile de Facebook si Instagram.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply