Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Instagram se reorienteaza spre creatori, video, shopping si mesagerie

Pe viitor, Instagram nu va mai fi o aplicatie axata pe impartasirea de fotografii patrate cu persoanele care iti urmaresc contul. App-ul va deveni un competitor direct pentru TikTok si YouTube si se va orienta spre entertainment si cumparaturi online, a explicat Adam Mosseri (Head of Instagram), intr-un clip video postat pe contul propriu de Instagram, la finalul lunii trecute.

„Nu mai suntem o aplicatie de share-uit poze patrate. Echipa Instagram incearca mereu sa construiasca caracteristici noi, care sa ajute utilizatorii sa aiba cea mai buna experienta. Acum ne concentram pe patru zone-cheie: creatori, video, shopping si mesagerie”, spune Adam Mosseri (foto).

Studiile interne ale companiei arata ca utilizatorii folosesc Instagram in primul rand pentru distractie, de aceea app-ul isi va pastra relevanta doar evoluand si reorientandu-se. In acest sens, aplicatia detinuta de Facebook testeaza deja un sistem de a arata utilizatorilor mai multe recomandari in feed, chiar daca acestea nu au legatura directa cu acele conturi urmarite de ei. Pe un sistem similar functioneaza homepage-ul YouTube si algoritmul TikTok. Aplicatia are de gand sa se axeze mai mult pe clipuri video, noteaza Mosseri, dincolo de actualele IGTV, Reels si Stories, urmand sa includa experiente video mobile-first, pe intregul ecran.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply