Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Indienii de la Tata Group se apuca de e-grocery

egrocery

Multinationala indiana Tata Group (fondata in 1868, care este cea mai mare conglomeratie de companii din India) vrea sa se impuna si pe piata alimentara online, prin intermediul brand-ului Starquik, citim pe economictimes.indiatimes.com. E-grocery-ul este o piata emergenta in tara asiatica, iar in domeniu exista deja Amazon si Bigbasket. Penetrarea e-grocery-ului este de mai putin de 1%, dar expertii estimeaza ca segmentul va creste cu o rata anuala compusa de 141% pana in 2010 si va constituie 12,5% din totalul vanzarilor online.

In urmatoarele doua luni, va fi lansat un site Starquick pentru Trent Hypermarket (care este o colaborare intre Tata si retailerul britanic Tesco), au dezvaluit 2 surse implicate in noul proiect online. Pentru a face investitii in e-commerce, Tata va inchide magazinele proprii mai mici Star Daily, care functioneaza sub umbrela brand-ului Star (alaturi de Market si Hyper, care contine in total, 42 de locatii fizice). Multinationala indiana nu a comentat informatia.

In India, Tesco – al treilea cel mai mare retailer din lume, cu aproape 6.800 de magazine fizice in total – nu face mari valuri nici offline, nici online. Dar pe Internet, Tesco are cu success vanzari anuale de aproximativ 3 miliarde £, in intreaga lume.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply