Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Gestioneaza retururile online cu UPS Returns Manager

UPS returns manager

Compania de curierat UPS a lansat in 44 de tari si teritorii – inclusiv Romania – un instrument pentru gestionarea si personalizarea retururilor care poate fi folosit in e-commerce, transmite UPS intr-un comunicat de presa citat de startupcafe.ro. Acesta este denumit UPS Returns Manager, este disponibil pentru retururile de colete domestice si intra-UE si nu necesita integrarea de noi tehnologii in sistemele IT.

UPS Returns Manager permite utilizatorului sa faca retur pentru colete UPS din orice pagina de urmarire a acestora, acesta putand printa eticheta de retur din platforma de urmarire ups.com tracking (web si mobil) si din alertele e-mail. In plus, comerciantii pot sa pre-autorizeze expedierile de retur pentru conturile dorite si au acces la informatii despre afacere si alte date despre motivele returului.

Se estimeaza ca retururile costa intre 10% – 15% din costul marfurilor vandute, iar la nivel global cumparatorii online returneaza produse in valoare de miliarde de euro/an. Potrivit unui studiu realizat de  UPS, „Pulse of the Omni-Channel Retailer 2016”, peste 50% dintre comerciantii online considera acceptarea si gestionarea retururilor drept o provocare majora si ca multi cumparatori online verifica termenii politicii de retur inainte de a cumpara ceva pe Internet.

Raspunde la aceasta intrebare