Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Germania: PayPal ramane cea mai populara metoda de plata online (studiu)

La fel ca in 2022, anul trecut, PayPal a fost cea mai folosita metoda de plata e-commerce din Germania, informeaza ecommercenews.eu (citand un studiu marca EHI). 27,7% dintre achizitiile digitale facute de consumatorii germani au fost platite via PayPal. In schimb, compania americana a pierdut din cota de piata detinuta, in 2023 (in 2022, procentul era de 29,6%).

Studiul „Online Payment 2024” (realizat de institutul german de retail EHI) a inclus 148 de vanzatori online, ale caror venituri totalizeaza 43,8 miliarde € – ceea ce constituie o portiune semnificativa din totalul sumelor cheltuite pe Internet, in Germania, in 2023 (79,7 miliarde €).

O alta metoda de plata online care castiga popularitate in randul consumatorilor de aici este achizitia pe credit, cu termen de plata (cumparaturi platite cu un cont de credit si platite ulterior): aceasta a crescut de la 23,8% (in 2022), la 26,7% (in 2023). A treia metoda de plata online din Germania este transferul bancar: 1 din 6 achizitii digitale (adica 16,7% din total) au fost platite astfel (comparativ cu 20,9%, in 2022). Serviciile de tip buy now, pay later/BNPL se dezvolta (mai ales in randul tinerilor consumatori) si aproape s-au dublat, pana la o cota de piata de 3,9%.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply