Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Floria.ro: bugetul mediu/comanda, de Ziua Indragostitilor, cu 30% mai mare decat intr-o zi obisnuita

Desi trandafirul rosu a fost vedeta ultimilor ani, de Ziua Indragostitilor, pandemia COVID-19 a schimbat comportamentul de consum si clientii florariilor online, transmite Floria.ro, intr-un comunicat de presa. Astfel, in timp ce barbatii care pregatesc o cerere in casatorie sau sunt la inceput de relatie prefera in continuare trandafirii, cei aflati in relatii de lunga durata aleg buchete cu flori exotice sau aranjamente florale speciale.

Primele comenzi pentru Ziua Indragostitilor sunt plasate in ianuarie, insa pregatirea acestora incepe chiar din decembrie. Bugetul mediu/comanda creste cu 30% fata de restul anului, insa unii clienti platesc si cateva mii de lei pentru o singura comanda. Media comenzilor de flori de Valentine’s Day este cu 30% mai mare fata de cea anuala, iar ca numar de clienti aceasta ocazie este pe locul 3 in topul vanzarilor, dupa 1 si 8 martie.

„De la an la an, avem mai multe solicitari pentru 14 februarie, cresterile sunt semnificative an de an, prin urmare incepem sa ne pregatim din decembrie, comandand din timp de la bursele internationale florile ce vor face parte din colectia din februarie, mai ales ca tendintele din ultimii ani au aratat o diversificare in preferintele romanilor. Este de remarcat si tendinta de a combina cu diferite soiuri de trandafiri si flori exotice, in cromatica similara”, transmite Marina Popescu (foto, Director General Floria.ro).

Intregul context social a dus la o crestere organica a online-ului si asta a presupus anexarea unui nou segment de clienti. Inainte, profilul cumparatorului era young, early adapter, din orase mari, cu venituri medii sau mari; acum, media de varsta a crescut, in cazul clientilor Floria.ro. „In ultimii doi ani, am observat cresterea unor noi categorii de clienti: tati care trimit flori fiicelor lor, prietene care isi bucura alte prietene, practic se profita de orice nou pretext pentru a crea bucurie celor dragi. De altfel un sondaj facut anul trecut cu ocazia Zilei Indragostitilor ne-a aratat ca 77% dintre femei isi doresc sa primeasca flori de 14 februarie, fara ca ele sa sarbatoreasca aceasta zi”, a mai precizat Marina Popescu.

Cei care comanda flori in aceasta perioada sunt in proportie de 90% barbati, care se impart in trei categorii, in functie de comenzile pentru care opteaza: cuceritorii (barbatii care aleg Ziua Indragostitilor pentru o cerere in casatorie), romanticii (care aleg buchete diafane si opteaza pentru scrisori de dragoste caligrafiate, parfumuri sau lumanari parfumate, care sa completeze cadoul) si sufletele-pereche (cei cu relatii de lunga durata, care trimit partenerelor florile preferate).

Designerii Floria.ro spun ca rosul ramane vedeta de Ziua Indragostitilor, indiferent daca vorbim de trandafiri sau de alte flori. Se remarca insa o preferinta pentru buchete care includ elemente exotice, flori mai putin obisnuite. Astfel, in functie de soi, trandafirii sunt asezati in aranjamente florale fie langa orhidee, fie langa flori cu rol de filler, de tipul lisianthus sau alstroemeria. Pe langa considerentul estetic, se tine mereu cont si de durabilitatea produselor: se aleg flori cu aceeasi rezistenta si durata de viata.  O preferinta ce a crescut in ultimii ani este pentru trandafirii livrati in cutie sau pentru cei criogenati, care sunt livrati intr-o cupola, amintind de scena romantica din „Frumoasa si Bestia”.

Colectia Floria.ro dedicata sarbatorii iubirii contine 99 de buchete si aranjamente florale, cu preturi ce pornesc de la 149 de lei. Cel mai scump pachet este „Casa plina cu flori” (care contine 301 trandafiri, 5 vaze, o felicitare personalizata si costa 3.758 de lei). Intreaga colectie este disponibila aici.

Leave a reply