evoMAG.ro: 25% din vanzarile din 2024 vor fi corporate si SICAP (+20% YoY)
Retailerul online evoMAG.ro estimeaza, pentru 2024, o crestere de 20% a vanzarilor catre companii si institutii publice. Platforma online transmie, intr-un comunicat de presa, ca acest segment (corporate si SICAP) va genera un sfert din vanzarile sale totale, la finalul anului in curs.
Cresterile pe acest sector au loc pe fondul unui interes mai mare (din partea companiilor) de a investi in solutii tehnologice mai complexe si a unei oferte tot mai diversificate din partea evoMAG.ro, pe zona de produse disponibile si de servicii.
Pentru a sustine strategia de dezvoltare de anul acesta, evoMAG.ro a decis cresterea investitiilor, pentru a majora vanzarile in aceasta directie: compania va consolida departamentul dedicat vanzarilor corporate, urmand sa creasca echipa cu 50% si sa adreseze unor clienti mai mari, cu nevoi mai complexe, in zona electro-IT. Si partea de user experience a beneficiat de imbunatatiri, pentru a sustine vanzarile catre institutiile publice, evoMAG.ro elaborand o interfata special gandita pentru acest lucru. Astfel, toate institutiile publice au acum posibilitatea sa solicite postarea produsului in SICAP direct din site, cu un singur click, retailerul instaland un buton dedicat pentru aceasta operatiune.
„Estimam o reluare a investitiilor in acest an, atat din partea institutiilor publice, multe dintre proiectele depuse asteptand finantare, cat si din partea companiilor. Vedem 2024 ca pe un an de incepere a unui nou ciclu de innoire a echipamentelor electronice ale companiilor, in contextul in care 2020 si 2021 au fost, din cauza pandemiei, ani in care acestea au investit puternic in astfel de dispozitive, pentru a sustine munca de la distanta a angajatilor”, transmite Mihai Patrascu (foto, CEO evoMAG).
Anul trecut, valoarea medie a unei comenzi plasate de companii a depasit 4.900 de lei, aproape dublu fata de 2022. EvoMAG.ro estimeaza pastrarea unei valori similare si in 2024. Cele mai cumparate produse de catre companii sunt laptopurile, telefoanele mobile si tabletele. Nevoile companiilor vizeaza produse premium si de ultima generatie, comenzile sunt plasate cu recurenta si contin 5 produse (in medie). In plus, este uzual pentru companii sa achizitioneze, pe langa produsele propriu-zise, si garantii extinse sau asigurari pentru acestea, concomitent cu accesarea serviciilor de consultanta pre- si post-vanzare.
Leave a reply