Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Dezvoltarea e-commerce globala a incetinit, in Q3 2021 (raport)

Vanzarile online la nivel global au crescut cu 11%, in al treilea trimestru al anului 2021, citim pe ecommercenews.eu (care citeaza date extrase din noul raport „Salesforce Q3 Shopping Index” ). Procentul e mult mai mare decat in Q2 (2%), dar mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut (63%) – ceea ce indica faptul ca dezvoltarea masiva a e-commerce-ului a incetinit si pare a reveni la nivelurile pre-pandemice.

Vanzarile pe Internet sunt in crestere mai rapida in Europa de Est, comparativ cu media globala: in Q3 2021, aici cresterea a fost de 40% YoY. In Marea Britanie, e-commerce-ul a fost mai mare cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in Tarile de Jos – cu 18% si in Italia – cu 15 procente. Raportul amintit a analizat si ratele de conversie (procentajul de vizitatori ai site-urilor online care decid sa plaseze o comanda): la nivel global, rata de conversie in Q3 a fost de 2,4%. Procente mai mari au inregistrat vanzatorii online din Tarile de Jos (3,2%) si Marea Britanie (2,8%). Germania si Belgia au avut rate de conversie corespunzatoare mediei globale, Europa de Est a inregistrat o rata de doar 2,2%, Franta a atins 1,4%, iar Spania si Italia – doar 1,2%.

Pe langa faptul ca 3 din 100 de belgieni care intra pe un site e-commerce decid sa plaseze o comanda, rata de abandon a cosurilor in Tarile de Jos este mai mica decat media la nivel mondial. Pe desktop, magazinele online belgiene au o rata de abandon de 66% (fata de 77%, la nivel global), iar pe tableta e de 74% (fata de 81%, la nivel global). In general, pe dispozitivele mobile, rata de abandon a cosurilor virtuale e de 83% (fata de 86%, la nivel global).

Leave a reply