Cum setez corect un segment in analytics ?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

De ce atunci cand setez un segment in analytics, si pun la trafic source un anumit site, in rezultate in afiseaza, pe langa acea sursa de trafic si o bucata din trafic de pe google? Care e explicatia?

Mersi!

Deschis 0
Analiza campaniilor Alex FNK 9 ani 1 raspuns 949 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Depinde de modul cum ai facut fitrul. In mod sigur ai folosit primul set de instrumete, de sus, cel pe modul easy, si acolo, la Trafic Sources by default se face un filtru pe USERS nu un filtru pe SESIUNI. Am sa pun 2 imagini mai jos, ambele sunt filtre/segmente, care ii vizeaza pe cei care vin din facebook.com / referral, deci un site, nu conteaza care, insa in prima imagine avem constructia de segment pe easyway, sus in instrumente, si este setat by default pe OAMENI, iar in a doua imagine, vei vedea un segment facut pe advanced, cu conditii, unde by default filtrul pe source/medium se pune pe SESIUNI/VIZITE.

  filtru-users-1

  In primul caz, fiind vorba de un segment pe oameni, acei oameni, acei useri, intra d-in site-ul X, dar asta nu-i impiedica sa intre si din alta sursa de trafic, este ca si cum ai formula segmentul asa: “arata-mi oamenii care au venit din site-ul x” insa.. ei in aceeasi zi, sau in zilele din raportul selectat de tine, au ajuns pe site si din site-ul y, pentru ca un om nu vine la tine doar din site-ul x, desi ai facut un segment.. insa ai pus acolo sus, fitru pe USERS/OAMENI.

  filtru-sesiuni-2

  In al doilea caz, intrand acum pe conditii avansate, in partea de jos a segmentelor, am pus conditia “sa vina din site-ul x” cu acel source/medium sa contina X / Y, insa, observa te rog ca am acea conditie pusa pe SESIUNI/VIZITE. In acest caz, in raportul la care ma voi uita, nu voi vedea decat vizitele din acel site, nu voi vedea intreg “customer journey”-ul al unui user, si in raportul de care spui tu, vei vedea numai acel canal media, numai acel site, nu si altele pentru ca asa am setat filtrul.

  Sper sa fii inteles, si sper sa vii la un curs de Analytics. Succes.

Lasă un răspuns

Browse