Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cum a injumatatit lechocolat-alainducasse.com bounce rate-ul (studiu de caz)

Brandul Le Chocolat Alain Ducasse a reusit, in doar cateva luni, sa optimizeze performanta site-ului e-commerce propriu, iar astazi acesta face 35-40% din profit, in perioadele de top din an (Craciun si Pasti). Cum a facut asta? Apeland la PrestaShop Pro Services, pentru a imbunatati timpul de incarcare a site-ului si a imbunatati experienta clientelara (UX), citim pe prestashop.com.

Analiza PrestaShop Pro Services a inceput in iunie 2020, a continuat in septembrie-octombrie si s-a incheiat in ianuarie 2021, echipa imbunatatind masiv KPI-urile, dupa identificarea punctelor-problema ale site-ului online. Serverul a fost modificat, pentru a sustine numarul mare de utilizatori de pe site, iar rezultatele au fost impresionante: numarul de pagini accesate/sesiune aproape s-a dublat (+81%),  iar bounce rate-ul s-a injumatatit (-57%), gratie faptului ca timpul mediu petrecut pe site/sesiune a crescut cu 20%, iar timpul mediu de incarcare/pagina a scazut cu 40-86%, in functie de pagina.

Le Chocolat Alain Ducasse este un brand parizian care face ciocolata handmade, prelucrand manual boabele de cacao si transformandu-le in delicii dulci. Site-ul lor online (lechocolat-alainducasse.com), lansat in 2013, pe platforma PrestaShop, s-a trezit 7 ani mai tarziu inundat de comenzi online: de aceea, brandul a trecut la PrestaShop 1.7 si a cerut un audit al site-ului echipei PrestaShop Pro Services. „Am profitat de acest update, pentru a redefini palnia de cumparare a optimiza versiune mobile, landing page-urile si mesajele de incurajare afisate, dar si pentru a ne imbunatati – din punct de vedere SEO – continutul si partea tehnica”, explica Diane Le Pennec (Marketing & Digital Manager, Le Chocolat Alain Ducasse).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply