Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Franta: comertul online a generat 112,2 miliarde €, in 2020 (raport)

Sectorul e-commerce francez a generat 112,2 miliarde €, in 2020, cu 8,5% mai mult fata de anul anterior, informeaza ecommercenews.eu (citand un raport marca Fevad a.k.a. Federation du e-commerce et de la vente a distance). Iar valoarea totala a produselor vandute pe Internet a fost de 60,6 miliarde € – ceea ce inseamna o crestere de 3,35 fata de 2019.

Comparativ cu ultimii 4 ani, comertul online a crescut, in medie, cu 13%/an. Vanzarile pe Internet au fost impulsionate de achizitia de produse online (+32% YoY), serviciile avand masiv de suferit din cauza pandemiei COVID-19 (-10% YoY; la acest procent a contribuit scaderea de 41% din domeniul turismului, transporturilor si vacanteor). Din totalul comertului cu amanuntul de produse, vanzarile online au insemnat 13,1%.

Conform studiului citat anterior, 41,6 milioane de francezi au facut cumparaturi online, echivalentul a 81,4% dintre toti utilizatorii de Internet din tara (si cu 1,5 milioane mai mult fata de anul anterior, 2019). Dintre acestia, 41,4% cumpara online folosindu-si telefonul mobil. In 2020, tranzactia medie a crescut cu 2,6% YoY, atingand suma de 61 €; aceasta este prima crestere in domeniu, dupa 8 ani consecutivi de declin.

Leave a reply