Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Franta: comertul online a generat 112,2 miliarde €, in 2020 (raport)

Sectorul e-commerce francez a generat 112,2 miliarde €, in 2020, cu 8,5% mai mult fata de anul anterior, informeaza ecommercenews.eu (citand un raport marca Fevad a.k.a. Federation du e-commerce et de la vente a distance). Iar valoarea totala a produselor vandute pe Internet a fost de 60,6 miliarde € – ceea ce inseamna o crestere de 3,35 fata de 2019.

Comparativ cu ultimii 4 ani, comertul online a crescut, in medie, cu 13%/an. Vanzarile pe Internet au fost impulsionate de achizitia de produse online (+32% YoY), serviciile avand masiv de suferit din cauza pandemiei COVID-19 (-10% YoY; la acest procent a contribuit scaderea de 41% din domeniul turismului, transporturilor si vacanteor). Din totalul comertului cu amanuntul de produse, vanzarile online au insemnat 13,1%.

Conform studiului citat anterior, 41,6 milioane de francezi au facut cumparaturi online, echivalentul a 81,4% dintre toti utilizatorii de Internet din tara (si cu 1,5 milioane mai mult fata de anul anterior, 2019). Dintre acestia, 41,4% cumpara online folosindu-si telefonul mobil. In 2020, tranzactia medie a crescut cu 2,6% YoY, atingand suma de 61 €; aceasta este prima crestere in domeniu, dupa 8 ani consecutivi de declin.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply