Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cum functioneaza filtrul de reclame Chrome? (VIDEO)

standard reclame

Pentru a veni in ajutorul utilizatorilor satui de reclamele care ii asalteaza online, din 15 februarie Google Chrome indeparteaza de pe site-uri ad-urile deranjante, care nu respecta Standardele Better Ads, explica blog.chromium.org. Acestea din urma au fost definite in urma unui studiu pe peste 40.000 de persoane din Europa si America de Nord, efectuat de Coalitia Pentru Reclame Mai Bune. 

Cele mai enervante 12 experiente legate de advertising-ul online (conform acestor standarde) sunt:

  • PE DESKTOP:
    • pop-up-urile full-page (care apar peste continutul paginii si te impiedica sa ii accesezi continutul)
    • reclamele modale (pop-up-uri care apar peste continutul site-ului inainte de incarcarea completa si care dispar/pot fi inchise dupa cateva secunde)
    • reclamele video auto-play cu sunet (incep sa ruleze automat, cand intri pe un site)
    • bannerul fix din josul paginii (nu blocheaza continutul, dar ramane in loc in timpul scrolling-ului paginii, ocupand peste 30% din spatiul acesteia)
  • PE MOBILE:
    • pop-up-urile full-page (care apar peste continutul paginii si te impiedica sa ii accesezi continutul)
    • reclamele modale
    • reclame pe mai mult de 30% din continutul paginii
    • reclamele animate tip „flash” (care isi schimba rapid fundalul/culoarea/textul)
    • reclamele video auto-play cu sunet
    • reclamele poststitiale cu countdown (apar dupa ce apesi pe un link si pot fi incluse doar dupa cateva secunde)
    • reclamele full-screen de tip scrollover (apar peste continutul paginii si te forteaza sa faci scroll in jos, pentru a putea citi pagina)
    • reclame fixe (nu pot fi inchise si ocupa o portiune din continutul paginii)

Cum majoritatea reclamelor problematice pot fi controlate de proprietarii site-urilor, Chrome le evalueaza site-urile, le acorda un calificativ („Acceptat”, „Atentionare” sau „Cu probleme”), ii anunta ce probleme au gasit si le ofera sansa de a le rezolva. Cele care raman urcate pe site timp de 30 de zile dupa avertizare sunt indepartate automat de Chrome. Proprietarii pot vedea pe larg analiza accesand Ad Experience Report din Google Search Console si pot cere reevaluarea site-ului, dupa ce au rezolvat problemele semnalate.

Tehnic vorbind, cand ajungi pe o pagina in Chrome, filtrul de reclame verifica daca aceasta se conformeaza standardelor amintite si, daca are ad-uri deranjante, acestea sunt blocate, utilizatorul avand apoi optiunea de a le vedea, prin apasarea pe „Always allow ads on this site”/„Permite intotdeauna afisarea reclamelor pe acest site”. Chrome spune ca scopul e imbunatatirea experientei internautilor si ca, la mijloc de februarie, 42% dintre site-urile anuntate ca nu trec testul BAS si-au rezolvat problemele si acum au nota de trecere.

Urmariti mai jos un clip pe aceasta tema:

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply