Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cum a avut Bookshop.org cu 600% mai multe vanzari, de Prime Day 2023?

Raspunsul la intrebarea din titlu este: organizand un eveniment anti-Prime Day, care s-a adresat cititorilor pasionati de sprijinirea afacerilor mici si mijlocii. Modernretail.co noteaza ca libraria online Bookshop.org a avut vanzari de 6 ori mai mari ca intr-o zi obisnuita de marti si una de miercuri. In total, au fost generati aproape 160.000 $, in 2 zile.

Promotiile organizate in paralel cu Prime Day sunt deja un eveniment anual pentru libraria online fondata in ianuarie 2020, de Andy Hunter. Asa cum scriam acum 3 ani, Bookshop.org propune o alternativa la Amazon, sprijinind librariile independente, care isi creeaza o vitrina virtuala in magazinul digital si primesc intregul profit din vanzarile facute (30% din pretul de pe coperta). Clientii pot alege cui directioneaza procentul din vanzari (unei anumite librarii sau tuturor celor 1.700 din State, de exemplu). Pana acum, website-ul online a virat aproape 27 de milioane $ in conturile librariilor locale, adica aproape 80% din marja bruta (profitul direct).

Anul acesta, pe 11-12 iulie, Bookshop.org a oferit livrare gratuita si o geanta de panza cadou la fiecare achizitie de peste 100 $. Campania dovedeste ca cititorii sunt dispusi sa plateasca un pic mai mult pe un brand care se prezinta ca fiind anti-Amazon si care ofera o alternativa la gigantul e-commerce. Conform datelor Adobe Analytics, de Prime Day 2023, abonatii au cheltuit cu 6,1% mai mult YoY, in timp ce Bookshop.org a inregistrat o crestere de aproape 30%, comparativ cu promotia din 2022!

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply