Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Alibaba a mai injectat 845 de milioane $ in Lazada.com

Gigantul e-commerce chinez Alibaba Group Holding a investit recent 845 de milioane $ in Lazada, platforma sa online din Asia de SE, informeaza scmp.com. In total, Alibaba a investit cateva miliarde de dolari in Lazada, a carei extindere internationala o vizeaza, pe fondul faptului ca principalul ei rival pe plan local (JD.com) doreste retragerea din Asia de SE.

Lansata in 2012, Lazada a primit prima injectie de capital din partea Alibaba in 2016, cand compania cu sediul la Hangzhou a cumparat un procent important de actiuni al platformei e-commerce. Inainte de acest moment, stransese peste 685 de milioane $ de la investitori ca Tesco, Temasek, Summit Partners, JPMorgan Chase si Kinnevik AB. Odata cu investitiile ulterioare, Alibaba a ajuns sa detina 80% din compania care opereaza in Singapore, Malaezia, Indonezia, Thailanda, Vietnam si Filipine.

In luna mai, Alibaba a raportat o crestere de 2% al veniturilor in Q4 2022 si a transmis ca vanzarile e-commerce internationale au crescut cu 29% YoY, pana la 18,5 miliarde de yuani (echivaentul a 2,5 miliarde $). In perioada mentionata, platformele Lazada, AliExpress, Trendyol si Daraz au avut un volum de comenzi combinate mai mare cu 15% YoY.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply