Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

COVID-19: 13 milioane de latino-americani au cumparat online pentru prima data, in Q1

Comertul online este la inceput in America Latina, cumparaturile virtuale reprezentand doar 4% din totalul retail-ului, in 2019 (si plata facandu-se cash, populatia neavand conturi bancare si carduri). Comparativ, in aceeasi perioada, in SUA, procentul a fost de 11%. Pandemia a accelerat aceasta adoptie a cumparaturilor pe Internet la nivelul e-commerce-ului asiatic, european si american, diferite industrii online fiind afectate cu + si – de aceasta criza mondiala. America Latina nu a facut exceptie si acum este unul dintre marii castigatori la capitolul tranzactii online in timpul pandemiei COVID-19, citim pe fool.com.

Conform datelor Visa, peste 13 milioane de detinatori de carduri din America Latina si Caraibe au cumparat pentru prima data ceva online in perioada ianuarie-martie 2020. Asta inseamna ca 2 din 10 detinatori activi de carduri au fost noi pe piata e-commerce in Q1. In plus, numarul de carduri Visa contactless s-a triplat in regiune YoY. Cifre marca Apptopia indica faptul ca doar in luna mai, numarul de descarcari ale aplicatiilor de shopping in regiune au crescut cu 43% comparativ cu 2019. Cea mai mare crestere s-a inregistrat in Brazilia si Mexic (69%, respectiv 39% YoY).

Cel mai mare castigator este platforma MercadoLibre, care a avvut mai multe sesiune mobile in aplicatie decat urmatorii doi competitori laolalta, in perioada iunie 2019 – mai 2020. Compania a avut cu 52% mai multe sesiuni mobile in app decat Amazon, in perioada amintita. Prin urmare, cand a tras linie si a adunat, primul trimestru al anului 2020 a insemnat o crestere a veniturilor totale de 71% YoY si a vanzarilor online de 62% YoY.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply