Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

COVID-19: 13 milioane de latino-americani au cumparat online pentru prima data, in Q1

Comertul online este la inceput in America Latina, cumparaturile virtuale reprezentand doar 4% din totalul retail-ului, in 2019 (si plata facandu-se cash, populatia neavand conturi bancare si carduri). Comparativ, in aceeasi perioada, in SUA, procentul a fost de 11%. Pandemia a accelerat aceasta adoptie a cumparaturilor pe Internet la nivelul e-commerce-ului asiatic, european si american, diferite industrii online fiind afectate cu + si – de aceasta criza mondiala. America Latina nu a facut exceptie si acum este unul dintre marii castigatori la capitolul tranzactii online in timpul pandemiei COVID-19, citim pe fool.com.

Conform datelor Visa, peste 13 milioane de detinatori de carduri din America Latina si Caraibe au cumparat pentru prima data ceva online in perioada ianuarie-martie 2020. Asta inseamna ca 2 din 10 detinatori activi de carduri au fost noi pe piata e-commerce in Q1. In plus, numarul de carduri Visa contactless s-a triplat in regiune YoY. Cifre marca Apptopia indica faptul ca doar in luna mai, numarul de descarcari ale aplicatiilor de shopping in regiune au crescut cu 43% comparativ cu 2019. Cea mai mare crestere s-a inregistrat in Brazilia si Mexic (69%, respectiv 39% YoY).

Cel mai mare castigator este platforma MercadoLibre, care a avvut mai multe sesiune mobile in aplicatie decat urmatorii doi competitori laolalta, in perioada iunie 2019 – mai 2020. Compania a avut cu 52% mai multe sesiuni mobile in app decat Amazon, in perioada amintita. Prin urmare, cand a tras linie si a adunat, primul trimestru al anului 2020 a insemnat o crestere a veniturilor totale de 71% YoY si a vanzarilor online de 62% YoY.

Leave a reply