Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Continutul video scurt determina cele mai mari vanzari, pe YouTube

Livestream shopping-ul aduce bani buni in buzunarele comerciantilor din Asia, dar nu si din SUA. Aici, platforma YouTube se axeaza pe clipurile video scurte, pentru a vinde online, citim pe businessinsider.com. Aflata la cea mai recenta serie de conferinte CreatorIQ Connect, din Los Angeles, Bridget Dolan (Global Managing Director, YouTube Shopping) a explicat ca acest tip de continut video este extrem de eficient.

Dolan spune ca afacerile e-commerce ar trebui sa pariaze pe clipuri video scurte, pentru a atrage consumatorii: „Clipurile video scurte si shoppable sunt pe val. Clipurile cu produse tag-uite (shoppable) au avut peste 150 de miliarde de vizualizari, in 2022”. In plus, pentru a avea succes, filmuletele nu trebuie sa fie productii perfecte, ci unele care par naturale, se axeaza pe un singur produs/brand, sunt filmate vertical si au 15-30 de secunde. „Practic, e ca un review rapid in care explici de ce respectivul produs e genial”, a explicat aceasta.

YouTube a inclus peste de 150 branduri in noul program de afiliere al platformei, in care sunt acceptate companii care au o relatie cu retelele afiliate Rakuten, Impact sau CJ Affiliate. YouTube testeaza din 2021 instrumente de shopping ca tag-urile si pin-urile de produs, cu un grup restrans de creatori. Acest nou program de afiliere a fost lansat in iunie si permite creatorilor de continut sa castige un comision din vanzarea produselor tag-uite in clipurile lor live (lungi sau scurte).

Platforma video nu s-a orientat catre influenceri cu milioane de urmaritori (ca MrBeast), ci spre creatori din domeniul Tech, Fashion si Beauty care au 150.000-1.000.000 de abonati. Acestia sunt castigati pe merit si, cand vad o postare noua, au incredere in ce li se prezinta si sunt predispusi sa cumpere.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. Este interesant cum YouTube a reactionat la succesul rasunator al TikTok si a creat versiunea sa de filmulete scurte.

    Ramane de vazut insa in ce masura pot si conduce la conversii. Este normal ca MrBeast sa nu intereseze din punct de vedere comercial, cel putin in prima faza, pentru ca urmaritorii lui cauta entertainment, nu shopping, si atunci degeaba are multi followeri daca nu sunt interesati sa cumpere.

    Pe de alta parte, videoclipurile lui sunt lungi si costa foarte mult productia lor. Sunt sigur ca ar avea vanzari daca ar posta shorturi la campanii punctuale de lansare de produse, gen noul iPhone, o reducere de Black Friday la un brand global (are audienta globala, nu are sens sa promoveze o pizzerie din Timisoara…)

    Tot ce ramane de facut este sa implementam si noi acolo unde are sens ce putem face pentru audienta din Romania.

    Tot asa se zvonea si cu Pinterest-ul acum ceva ani, dar pe Romania cam se aud greierii…

Leave a reply