Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Consiliul Concurentei relanseaza platforma Monitorul preturilor

Consiliul Concurentei – cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), al companiei de cercetari de piata Nielsen, al asociatiei GS1 si al retailerilor autohtoni – se pregateste de cumpararea aplicatiilor necesare comparatorului online Monitorul preturilor, citim pe agerpres.ro. Pe langa acestea,  trebuie cumparate licentele, echipamentele hardware, serviciile de mentenanta si de instruire a utilizatorilor/administratorilor. Valoarea estimata a contractului este de 1,7 milioane lei.

Bogdan Chiritoiu, presedintele consiliului amintit, a declarat ca platforma va contine date cu privire la peste 1 milion de produse alimentare si carburanti auto. Prima varianta a platformei a fost lansata in toamna lui 2016, cand includea preturi pentru 128 de produse alimentare din 64 de categorii, la nivelul retailerilor din Bucuresti si judetul Ilfov.

Acest proiect-pilot a avut succes (in prima zi, au fost peste 1,9 milioane de accesari, ceea ce a blocat aplicatia), iar acum Consiliul Concurentei va extinde monitorul la nivelul intregii tari. Scopul este ajutarea consumatorului sa faca o alegere motivata intre ofertele magazinelor si sa amplifice presiunea concurentiala asupra comerciantilor, dar si stimularea concurentei – in cazul preturilor la pompa practicate de OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil, Socar si Gazprom.

Leave a reply