Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Consiliul Concurentei relanseaza platforma Monitorul preturilor

Consiliul Concurentei – cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), al companiei de cercetari de piata Nielsen, al asociatiei GS1 si al retailerilor autohtoni – se pregateste de cumpararea aplicatiilor necesare comparatorului online Monitorul preturilor, citim pe agerpres.ro. Pe langa acestea,  trebuie cumparate licentele, echipamentele hardware, serviciile de mentenanta si de instruire a utilizatorilor/administratorilor. Valoarea estimata a contractului este de 1,7 milioane lei.

Bogdan Chiritoiu, presedintele consiliului amintit, a declarat ca platforma va contine date cu privire la peste 1 milion de produse alimentare si carburanti auto. Prima varianta a platformei a fost lansata in toamna lui 2016, cand includea preturi pentru 128 de produse alimentare din 64 de categorii, la nivelul retailerilor din Bucuresti si judetul Ilfov.

Acest proiect-pilot a avut succes (in prima zi, au fost peste 1,9 milioane de accesari, ceea ce a blocat aplicatia), iar acum Consiliul Concurentei va extinde monitorul la nivelul intregii tari. Scopul este ajutarea consumatorului sa faca o alegere motivata intre ofertele magazinelor si sa amplifice presiunea concurentiala asupra comerciantilor, dar si stimularea concurentei – in cazul preturilor la pompa practicate de OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil, Socar si Gazprom.

Raspunde la aceasta intrebare