Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Consiliul Concurentei relanseaza platforma Monitorul preturilor

Consiliul Concurentei – cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), al companiei de cercetari de piata Nielsen, al asociatiei GS1 si al retailerilor autohtoni – se pregateste de cumpararea aplicatiilor necesare comparatorului online Monitorul preturilor, citim pe agerpres.ro. Pe langa acestea,  trebuie cumparate licentele, echipamentele hardware, serviciile de mentenanta si de instruire a utilizatorilor/administratorilor. Valoarea estimata a contractului este de 1,7 milioane lei.

Bogdan Chiritoiu, presedintele consiliului amintit, a declarat ca platforma va contine date cu privire la peste 1 milion de produse alimentare si carburanti auto. Prima varianta a platformei a fost lansata in toamna lui 2016, cand includea preturi pentru 128 de produse alimentare din 64 de categorii, la nivelul retailerilor din Bucuresti si judetul Ilfov.

Acest proiect-pilot a avut succes (in prima zi, au fost peste 1,9 milioane de accesari, ceea ce a blocat aplicatia), iar acum Consiliul Concurentei va extinde monitorul la nivelul intregii tari. Scopul este ajutarea consumatorului sa faca o alegere motivata intre ofertele magazinelor si sa amplifice presiunea concurentiala asupra comerciantilor, dar si stimularea concurentei – in cazul preturilor la pompa practicate de OMV, Petrom, Rompetrol, Mol, Lukoil, Socar si Gazprom.

Leave a reply