Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Comunicat: PayU – Tot mai multi romani platesc online facturile la utilitati

In ultimii ani, tendinta companiilor de utilitati de a atrage consumatorii romani online prin diverse actiuni, precum emiterea facturilor in format electronic, implementarea de plati online, acordarea de avantaje celor care isi platesc facturile pe Internet, pare sa fi dat roade.

In 2012, valoarea totala a facturilor achitate online prin PayU a crescut cu 66% fata de 2011, iar numarul facturilor platite online a crescut cu 57%.

“Evolutia din ultimii ani arata ca tot mai multi romani doresc sa isi plateasca facturile online pentru a economisi timp. Dupa realizarea contului de utilizator si conectarea la acesta, in cazul oricarui furnizor de utilitati timpul mediu pentru plata unei facturi nu depaseste de regula un minut”, puncteaza Andreia Satavarache, Sales&Marketing Manager in cadrul PayU.

Aceeasi tendinta de crestere s-a manifestat si in 2013 cand valoarea facturilor platite online a crescut cu 56% fata de primele 5 luni ale anului trecut iar numarul lor a evoluat cu 58%.

Majoritatea utilizatorilor isi platesc online facturile pentru telefonie mobila sau fixa, servicii de televiziune prin cablu si internet, precum si gaze si curent electric.

Mai mult, incepand cu decembrie 2012, datorita noilor metode de plata introduse de PayU – Pay on Time si Pay by Click – companiile pot incasa imediat facturile ajunse la scadenta iar utilizatorii pot plati mai usor, in doar cateva secunde.

Companiile care aleg ca si metoda de plata Pay on Time ii permit utilizatorului sa isi stabileasca o plata automata de pe cardul sau bancar, la o anumita data. “Astfel riscul de a uita sa plateasca factura si sa depaseasca scadenta, cu consecintele de rigoare, este mult diminuat”. Pentru companie, platile devin mult mai predictibile.

Pe de alta parte, daca nu doreste sa isi programeze platile, utilizatorul poate folosi Pay by Click, alegand astfel sa plateasca cu un singur click, tranzactia fiind finalizata in numai cateva secunde.

“Dorim ca PayU sa ajunga un nume comun in limbajul platitorilor, asa cum sunt cardurile in prezent. Pentru a ajunge acolo, obiectivul nostru este de a usura atat de mult experienta celui care doreste sa plateasca o factura, un serviciu sau un produs fizic incat sa apese din instinct pe butonul PayU atunci cand ii apar optiunile de plata”, explica Andreia Stavarache.

Plata Utilitatilor Online

Ce este cel mai important la acest segment al comertului electronic este ca influenteaza intreaga industrie prin atragerea de noi utilizatori care, o data ce incep sa isi achite facturile online, incep sa faca si alte cumparaturi tot de pe internet. Cateva observatii care m-au condus a concluzia de mai sus:

  • Volumele cresc accelerat, la fel si numarul de tranzactii, insa valoarea medie este relativ constanta (28 – 30 euro). Ceea ce inseamna ca este in crestere numarul celor care platesc facturile online
  • La fiecare campanie importanta implementata pe acest segment observam un numar semnificativ de noi utilizatori care ulterior continua sa isi utilizeze cardul in alte magazine online, pentru alte tipuri de produse.

Nu sunt multe segmente de piata care pot influenta o intreaga industrie. Alaturi de facturi, pentru moment, mai sunt site-urile de reduceri care au facut in 2010 ce a facut campania Orange de lansare a platii online in 2007 si cred ca ar mai fi de urmarit, in timp, efectele intrarii unor jucatori precum Carrefour.

Sursa: http://blog.payu.ro/plata-online-facturi-utilitati/

Leave a reply