Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Black Friday 2021: Protectia Consumatorilor vrea sa inchida temporar Altex.ro

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) vrea sa suspende temporar activitatea site-ului altex.ro, anunta profit.ro, pentru practici comerciale incorecte, in contextul reducerilor de Black Friday, din acest an. Protectia Consumatorilor a amendat deja retailerul cu 50.000 lei, ca urmare a neregulilor constatate.

In septembrie, Profit.ro scria ca Guvernul va targeta comerciantii care practica reduceri false, de Black Friday: preturile produselor sunt marite inainte de mijlocul lui noiembrie, iar promotiile anuntate ulterior scad pretul pana la nivelul initial. Autoritatile au stabilit ca orice anunt de reducere a pretului unui produs va trebui sa indice clar si pretul anterior practicat de comercianti, in ultimele 30 de zile inainte de data aplicarii discountului (si in ultimele 10 zile, in cazul produselor perisabile).

Altex a inceput campania de Black Friday pe 28 octombrie si planuieste reduceri pana pe 24 noiembrie. ANPC-ul a analizat site-ul altex.ro si a gasit peste 1.000 de produse cu abateri de pret: reducerea nu se aplica la pretul de referinta (din ultimele 30 de zile). Raspunsul Altex? „Ei nu pot fi corecti intr-o piata in care nimeni nu e”, explica ANP.

„Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sanctionat cu amenda contraventionala in cuantum de 50.000 lei si a fost propusa, ca masura complementara, suspendarea activitatii pana la incetarea practicii comerciale incorecte. ANPC va informa autoritatile din domeniu, respectiv Consiliul National al Audiovizualului si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica – ICI, referitor la abaterile inregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preintampina continuarea promovarii acestui tip de «reducere de pret» neconforma”, au transmis comisarii ANPC, pentru sursa amintita.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply