Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Black Friday 2021: PayU estimeaza plati online de aproape 500 milioane lei

PayU (liderul platilor online din Romania) anunta, intr-un comunicat de presa, ca la nivelul pietei de e-commerce se vor achizitiona si plati online produse si servicii in valoare de aproximativ 500 de milioane de lei, in editia din acest an a Black Friday (de pe 12 noiembrie). PayU estimeaza ca vom asista la o crestere de aproximativ 12% YoY a volumului platilor online. In ceea ce priveste numarul tranzactiilor inregistrate in aceasta zi, se estimeaza o crestere de 25% fata de editia precedenta.

Black Friday ramane un moment de referinta pentru evolutia pietei de comert electronic din Romania, un eveniment pentru care comerciantii romani au pregatit o gama variata de reduceri semnificative, disponibile doar in acest moment al anului. Ca si in 2020, bancile emitente de carduri in rate au pregatit (alaturi de comercianti) campanii speciale, cu rate extinse, care sa faciliteze achizitiile cu valori mari.

„Anul trecut, in momentul de varf, am inregistrat aproape 5.000 de tranzactii pe minut si suntem pregatiti sa intampinam si anul acesta volumul in crestere al tranzactiilor online. PayU le recomanda cumparatorilor ca pentru a beneficia de un proces simplu si rapid de achizitie, fara a mai fi nevoiti sa completeze datele de pe card la fiecare noua tranzactie, sa isi salveze cardul in sistemul PayU. Totodata, prin salvarea cardului, cumparatorii pot beneficia de rambursarea rapida a banilor, in 30 de minute de la confirmarea returului”, transmite Elena Gheorghe (Country Mangaer PayU Romania).

Schimbarea comportamentului de cumparare a romanilor, prin migrarea masiva catre online, a fost indiscutabil impulsionata de pandemie, insa mentinerea tendintei ascendente a tranzactiilor online se datoreaza cresterii increderii consumatorilor in platile online, ca o consecinta a eforturilor comune ale operatorilor de plati si ale comerciantilor, care au reusit sa retina cumparatorii in mediul online prin produse inovatoare si procese simplificate.

Estimarile PayU arata ca valoarea cosului de cumparaturi platit in rate va fi cu 60% mai mare fata de valoarea cosului mediu de cumparaturi, in timp ce plata cu un singur click va reprezenta aproximativ 65% din tranzactiile platite online pentru prima zi de Black Friday, cresterea fiind de 35% fata de editia precedenta.

„Cateva dintre categoriile foarte puternic reprezentate in portofoliul PayU sunt si cele pentru care ne asteptam sa genereze cele mai multe tranzactii de Black Friday, iar acest lucru ni s-a confirmat inca de anul trecut, cand valoarea cea mai mare a achizitiilor online a provenit din IT&C, Home & Deco, Fashion, Parfumuri & Beauty, Carti si Jocuri & Jucarii. Ne asteptam la o continuare a acestui trend”, mai spune Elena Gheorghe.

Printre comerciantii din portofoliul PayU care vor participa la editia din acest an a Black Friday se numara: Altex, Elefant, eMAG, FashionDays, Flanco, F64, iStyle, Jysk, PC Garage si Vivre.

Leave a reply