Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Arabii de 18-24 de ani propulseaza e-commerce-ul in zona (studiu)

Tinerii arabi fac cumparaturi online din ce in ce mai des: 71% dintre persoanele de 18-24 de ani din GCC/Consiliul de Cooperare din Golf, Levant si Africa de Nord fac shopping pe Internet frecvent, cu 18% mai mult fata de 2018, conform sondajului „Arab Youth Survey 2019”, citim pe wamda.com. Studiul este realizat anual de catre firma de PR din Dubai ASDA’A BCW si a ajuns la a 11-a editie (care a constat in 3.300 de interviuri fata in fata cu tineri din 15 tari si teritorii arabe: Bahrain, Kuweit, Oman, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Egipt, Libia, Maroc, Tunisia, Irak, Iordania, Liban, Palestina si Yemen).

Majoritatea celor intervievati cumpara imbracaminte (47%), alimente (37%) si electronice (33%), 50% platesc cash, la livrare, iar 49% prefera sa achite folosind cardul (majoritatea – 65% – dintre acestia provin din zona GCC, restul de 35% fiind tineri africani). Tinerii arabi sunt preocupati cel mai mult de situatia economica: 56% spun ca cel mai mare obstacol al Orientului Mijlociu sunt costurile de trai in crestere, iar 45% cred ca somajul e problema.Procentele sunt mai mari decat anul trecut, dar sectorul e-commerce din regiune ramane subdezvoltat, din cauza ofertei limitate de produse, livrarii greoaie si lipsei de incredere in platile online, mai noteaza sursa. Conform unui raport Bain and Company/Google, piata cumparaturilor pe Internet din zona Mena (Orientul Mijlociu si Africa de Nord) valora doar 8,3 miliarde $ in 2017, reprezenand mai putin de 2% din piata de retail totala. Se estimeaza ca acest procent va creste anual cu 25-30%, atingand 28 miliarde $ pana in 2022 (7% din piata de retail totala).

Leave a reply