Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Aproape 70% dintre germani vor cumpara online in 2017

227938

Scriam recent ca, in 2016, in Germania – una dintre cele mai mari piete e-commerce din lume – veniturile din e-commerce au atins 52,7 miliarde €. In 2017, emarketer.com estimeaza ca retailul online va depasi 55 miliarde €, crescand cu aproape 6 miliarde € (11,3%) in cele 12 luni ale acestui an.

Desi mare, cifra va reprezenta doar o fractiune din totalul cifrei de vanzari din retail (mai exact 7,9%). Cu toate acestea, in timp ce nemtii cumpara din ce in ce mai mult pe Internet si vanzarile online cresc, retail-ul total nu se dezvolta cu aceeasi rapiditate: in 2017, va creste doar cu 2,3% (iar peste 4 ani – cu doar 0,5%). Prin urmare, e-commerce-ul va ajunge sa reprezinte 10% din totalul vanzarilor din retail pana in 2021.

Sursa amintita estimeaza ca 49,5 milioane de nemti vor cumpara cel putin ceva online in 2017, adica 81,5% dintre utilizatorii de Internet si aproape 70% din populatie. Dar proportia de cumparatori noi este mica, pasionatii de e-commerce fiind cumparatori deja existenti, care vor cheltui mai mult si mai des.

Despre Monica PopescuJunior

Raspunde la aceasta intrebare