Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Aproape 70% dintre germani vor cumpara online in 2017

227938

Scriam recent ca, in 2016, in Germania – una dintre cele mai mari piete e-commerce din lume – veniturile din e-commerce au atins 52,7 miliarde €. In 2017, emarketer.com estimeaza ca retailul online va depasi 55 miliarde €, crescand cu aproape 6 miliarde € (11,3%) in cele 12 luni ale acestui an.

Desi mare, cifra va reprezenta doar o fractiune din totalul cifrei de vanzari din retail (mai exact 7,9%). Cu toate acestea, in timp ce nemtii cumpara din ce in ce mai mult pe Internet si vanzarile online cresc, retail-ul total nu se dezvolta cu aceeasi rapiditate: in 2017, va creste doar cu 2,3% (iar peste 4 ani – cu doar 0,5%). Prin urmare, e-commerce-ul va ajunge sa reprezinte 10% din totalul vanzarilor din retail pana in 2021.

Sursa amintita estimeaza ca 49,5 milioane de nemti vor cumpara cel putin ceva online in 2017, adica 81,5% dintre utilizatorii de Internet si aproape 70% din populatie. Dar proportia de cumparatori noi este mica, pasionatii de e-commerce fiind cumparatori deja existenti, care vor cheltui mai mult si mai des.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply