Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Aproape 70% dintre germani vor cumpara online in 2017

227938

Scriam recent ca, in 2016, in Germania – una dintre cele mai mari piete e-commerce din lume – veniturile din e-commerce au atins 52,7 miliarde €. In 2017, emarketer.com estimeaza ca retailul online va depasi 55 miliarde €, crescand cu aproape 6 miliarde € (11,3%) in cele 12 luni ale acestui an.

Desi mare, cifra va reprezenta doar o fractiune din totalul cifrei de vanzari din retail (mai exact 7,9%). Cu toate acestea, in timp ce nemtii cumpara din ce in ce mai mult pe Internet si vanzarile online cresc, retail-ul total nu se dezvolta cu aceeasi rapiditate: in 2017, va creste doar cu 2,3% (iar peste 4 ani – cu doar 0,5%). Prin urmare, e-commerce-ul va ajunge sa reprezinte 10% din totalul vanzarilor din retail pana in 2021.

Sursa amintita estimeaza ca 49,5 milioane de nemti vor cumpara cel putin ceva online in 2017, adica 81,5% dintre utilizatorii de Internet si aproape 70% din populatie. Dar proportia de cumparatori noi este mica, pasionatii de e-commerce fiind cumparatori deja existenti, care vor cheltui mai mult si mai des.

Raspunde la aceasta intrebare