Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

6 din 10 romani vor face m-commerce pana la final de an (studiu)

60% dintre romani intentioneaza sa faca cel putin o achizitie online de pe telefonul mobil, in urmatoarele 6 luni, a descoperit studiul Blugento „Online shopping de pe telefonul mobil”. Compania clujeana specializata in furnizarea de solutii de e-commerce bazate pe platforma Magento transmite, intr-un comunicat de presa, ca dispozitivele mobile au o importanta din ce in ce mai mare in procesul de achizitie online al romanilor, in conditiile in care 4 din 10 romani face lunar cumparaturi online, iar 3 din 10 utilizeaza telefonul mobil/tableta pentru asta.

Ce a mai descoperit studiul (care a fost efectuat in perioada 1 – 30 iunie 2017, pe un esantion de 2.875 de respondent din mediul urban):

  • 9 din 10 romani au smartphone
  • dintre acestia, peste 80% acceseza website-uri direct de pe telefoanele mobile
  • topul produselor achizitionate online de pe telefon: haine, electronice, electrocasnice si cosmetice
  • cei care utilizeaza smartphone-ul pentru cumparaturi online o fac pentru ca pot efectua tranzactii online mai accesibil, mai comod si fara constrangeri legate de timp/locatie
  • 5 din 10 cumparatorii care utilizeaza telefonul mobil fac comenzi online cu valori intre 100 si 500 lei

„Observam o schimbare importanta in comportamentul de consum in randul cumparatorilor romani si o aliniere la tendintele globale. Cu toate acestea, aproape jumatate dintre magazinele online nu sunt optimizate pentru mobile, lucru absolut necesar pentru a ramane competitive in aceasta industrie. Intr-o industrie cu o concurenta atat de ridicata, sa nu ai un magazin online optimizat pentru mobil inseamna ca se pierd un sfert din vanzari”, a transmis Sandu Babasan (CEO Blugento), in comunicatul amintit.

In contextul folosirii tot mai intense a telefonului mobil pentru cumparaturi pe Internet, Blugento propune magazinelor online o alternativa eficienta din punct de vedere al costurilor: un abonament lunar in schimbul caruia primesc acces la o solutie optimizata pentru toate dispozitivele, care inglobeaza toate functionalitatile necesare unui magazin online de succes. Blugento este o solutie de ecommerce ultra-performanta, construita pe platforma Magento, cea mai populara platforma de comert electronic din lume si integrata cu peste 100 de solutii de plata, curierat, marketing si alte servicii ce ofera avantaje competitive magazinelor online.

Infografic_studiu_Online_shopping_de_pe_telefonul_mobil

Leave a reply