Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Amazon a facut primul pas in SE Asiei

Dupa luni de speculatii referitoare la lansarea Prime Now in SE Asiei, serviciul Amazon a ajuns in Singapore (unde se estimeaza ca 77% din populatie va utiliza regulat Internetul in 2017), citim pe retail.emarketer.com. Desi rata de penetrare a Internetului este ridicata, Singapore e o piata unde e loc de crestere, vanzarile retail online fiind slab dezvoltate (anul acesta, vor fi de 2,43 miliarde $, adica doar 5 % din totalul vanzarilor retail din tara). Iar Amazon abia asteapta sa se dezvolte, avand deja construit un depozit de aproape un hectar, pentru livrarea rapida a comenzilor.

Aplicatia Prime Now a devenit disponibila in App Store si Play Store pe 26 iulie, cu doar cateva ore inainte de gigantul online din Seattle sa isi anunte rezultatele din H2 (aprilie – iunie) 2017 – mai exact cresterea cu 25% a veniturilor si scaderea cu 77% a castigurilor (Amazon axandu-se pe crestere, nu pe profitabilitate). Astfel, Amazon este acum concurentul direct al gigantului chinez Alibaba.

Acum, in Singapore, abonatii pot primi electronicele, alimentele si bunurile de larg consum cumparate online de pe Amazon in doar 2 ore. In plus, pentru a atrage potentialii clienti, compania va oferi, pentru o perioada limitata de timp, toate beneficiile Prime Now si non-abonatilor: cei care vor cumpara produse in valoare de minimum 40 SGD (aproximativ 29 $) le vor primi gratuit, la adresa dorita.

72dcc36e-061b-45cd-b332-5d22560e315c

In regiune, Alibaba detine suprematia: in 2016, a devenit actionar majoritar (51% din actiuni) al Lazada Group, companie care opereaza cu succes platforme e-commerce in 6 tari din Asia de SE: Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore, Thailanda si Vietnam; in iunie 2017, a mai cumparat (cu 1 miliard $) actiuni, atingand acum cota de 83%. In luna aprilie, conform informatiilor SimilarWeb, Lazada Singapore a fost site-ul e-commerce cu cele mai multe page view-uri in aprilie, aproape 4,1 milioane.

Raspunde la aceasta intrebare