Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon si Ikea domina piata online europeana de mobilier (raport)

Amazon este cel mai mare retailer online de mobilier din Marea Britanie, Spania si Italia. In Franta, gigantul e-commerce american se pozitioneaza pe locul doi, dupa Ikea, care este prezenta in top 3 si in Marea Britanie, Spania, Italia si Germania. In aceasta din urma tara, pe primul loc in clasament se plaseaza Otto.

Informatiile au drept sursa un raport marca Fox Intelligence, care noteaza ca „repercusiunile post-pandemice au starnit un interes puternic in piata mobilierului. Fie ca este vorba de o canapea noua, de mobilier de gradina, de redecorare sau de cumpararea unor plante, obiectivul a fost clar: imbunatatiti-va casa si simtiti-va confortabil”.

Raportul mai noteaza ca marketplace-urile castiga tractiune, in aceasta nisa, in Germania si Spania (peste 40%). In Franta, 31% dintre vanzarile digitale de mobila au loc pe astfel de platforme, iar pandemia a deteminat jucatorii traditionali din acest sector sa se adapteze la noi modele de consum: de exemplu, francezii de la Maisons du Monde si-au deschis propriul marketplace, in 2022.

Personalizarea produselor si optiunile de livrare diverse sunt principalele tendinte de pe piata de mobilier, la nivelul celor 5 tari europene analizate. Cumparatorii pot alege culorile preferate, pot vizualiza pozitionarea mobilierului in propria casa, pot alege ziua si ora livrarii acestuia (si pot face modificari cu pana la 24 de ore inainte), pot alege montajul prin intermediul retailerului care le-a vandut produsul.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply