Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Amazon Germania: cifra de afaceri de 34 de miliarde €, in 2023

Anul trecut, gigantul e-commerce Amazon a generat o cifra de afaceri de 34,017 miliarde € (echivalentul a 37,58 miliarde $), in Germania, informeaza ecommercenews.eu. Suma reprezinta o crestere de 12% fata de 2022 (cand totalul era de 22,8 miliarde €). Aceste 34 de miliarde € au avut drept sursa vanzarea de produse si servicii (ca abonamentele Prime, serviciile cloud si veniturile din marketing).

Compania de consultanta Carpathia a estimat ca doar vanzarea de produse pe marketplace a adus in buzunarele companiei americane cu sediul la Seattle 22,8 miliarde €. Si ca valoarea bruta a marfii tranzactionate de Amazon Germania, in 2023, a fost de 46,5 miliarde €. Din acest total, 18,61 miliarde € au fost vanzari ale produselor proprii Amazon.de (+4,8% YoY), in timp ce vanzarile sellerilor de pe marketplace au reprezentat 27,92 miliarde € (tot o crestere de 4,8% fata de 2022).

Asa cum am scris recent, Amazon este jucatorul online nr. 1 din Germania, unde influenteaza si comertul offline si unde se afla companiile e-commerce cu cea mai rapida dezvoltare din Europa.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply