Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Agentia Optimized: elementele care pot ajuta un site e-commerce, in 2021

Agentia autohtona Optimized (specializata in campanii PPC pentru e-commerce) a realizat un ghid condensat care sa ii ajute pe antreprenorii din comertul online sa isi maximizeze performanta, in urmatoarea jumatate din 2021. Si transmite sfaturile din acest ghid intr-un comunicat de presa.

Anul 2020 s-a a fi dovedit un catalizator extraordinar pentru e-commerce si pentru business-urile care au putut fie sa isi dezvolte o componenta digitala, fie sa isi consolideze infrastructurile deja existente. Astfel, in 2021, Optimized remarca o importanta deosebita pentru automatizarea customer service, optimizarea site-ului si a experientei pe landing page, dar si a simplificarii procesului si a conditiilor de comanda.

Agentia subliniaza ca antreprenorii e-commerce trebuie sa urmareasca scaderea ratei de abandon a cosului si sa analizeze mai atent competitia si piata de care apartine verticala de business. In acest context, nisele care au crescut in 2020 si isi continua ascensiunea si anul acesta sunt: IT, Food, Beauty, Mobila si Design interior, Cultura si Fashion.

Pentru a doua jumatate din 2021, Optimized estimeaza ca, in e-commerce, vor cunoaste o dezvoltare accelerata: cautarea vocala, continutul interactiv si mai bogat in informatii (cu accent important pe simplificarea acestuia) si cresterea puterii de research a utilizatorului si a modalitatilor de informare despre produse si servicii. Agentia preconizeaza ca, per total, va fi inregistrata o scadere a comertului online, pe fondul masurilor de relaxare adoptate de tot mai multe state, dar va fi inregistrata o crestere in HoReCa, Turism si in comertul traditional, astfel ca strategia de promovare trebuie gandita in functie de aceste tendinte.

Va avea loc, totodata, o scadere a puterii de cumparare, ceea ce inseamna ca spre finalul anului (in trimestrul al patrulea), orientarea strategiilor de promovare ar trebui sa fie orientata catre promotii si reduceri. Nu in ultimul rand, agentia noteaza ca decizia de cumparare a consumatorului este mai rapida la brandurile care au punctat pe strategii de awareness in perioada pandemiei, fata de brand-uri new arrival sau care nu au mizat pe acest tip de strategie.

Optimizarea site-urilor in raport cu tendintele din piata si nevoile clientilor

In 2021, un site de e-commerce nu este doar un magazin online, in format digital, unde produsele sunt expuse si pot fi achizitionate printr-un simplu proces de comanda. Este esential ca in spatele unei astfel de platforme sa fie anumite strategii si norme legale, pentru a functiona ca un business scalabil. In ceea ce priveste designul, un detaliu de unicitate este indicat, dar trebuie tinut cont de experienta utilizatorului per total, raportata si la site-urile competitiei.

In termeni de utilizare si experienta a utilizatorului, cele mai importante aspecte sunt: viteza de incarcare a site-ului si functionalitatea pe toate dispozitivele (responsive), pozitionarea si simetria elementelor pe pagini, dar si folosirea unui continut concret, direct si non-ambiguu. Aceste detalii trebuie completate cu imagini si bannere calitative si unificate sub o strategie ghidata de usurinta de navigare in site.

Este cruciala implementarea unui proces de comanda simplificat, intuitiv si transparent care include, pe parcursul lui, informatii utile (livrare, limita, promo, etc.) si propuneri de cross-selling (fara a influenta in mod agresiv utilizatorul). Si, desigur, aceleasi principii se adauga procesului de confirmare si urmarire a comenzii. Pentru procesul de comanda, cele mai importante sunt usurinta si intuitivitatea procesului de a adauga in cos si de a confirma comanda, dar si modalitatea de a comanda fara a fi obligat de alte taxe, limite sau praguri. Este necesar si un sistem de plata online (verificat si cunoscut in Romania) si, eventual, in sistem ramburs (cash/card, la livrare). Nu trebuie uitate nici urmatoarele elemente: contact rapid post-comand, posibilitate de modificare sau anulare a comenzii, transparenta termenilor si conditiilor de livrare, personalizarea mesajelor si termeni si conditii de utilizare si a drepturilor utilizatorului (retur, schimb, durata, etc).

In termeni de integrated marketing pe site, trebuie sa existe elementele de conexiune cu platformele social media si customer service, cum ar fi: autentificare cu conturile social media (Facebook, Google), comentarii si review la produse cu optiunea de Share si butoane integrate de quick-contact (telefon, Messenger, WhatsApp, etc.). Este esential un timp scurt de raspuns la mesaje si ajuta sa fie integrate optiunile de distribuire a produselor catre platforme de social media si sa existe sincronizare uniforma a produselor din site pe platforme ca Facebook, Google, Pinterest, in materie de pret, caracteristici, ease of access. Nu in ultimul rand, trebuie tinut cont de sincronizarea si promovarea ofertelor promotionale disponibile, fara discriminare bazata pe originea de trafic.

Leave a reply