Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

9 din 10 experti in marketing online mizeaza pe video

Anul trecut, scriam ca viitorul apartine video marketing-ului, dupa ce – in al patrulea trimestru din 2015 – vizualizarile mobile au depasit vizualizarile pe desktop, iar estimarile spun ca bugetul dedicat video marketing-ului mobile va creste de 11 ori intre 2015 si 2020.

Acum, un nou studiu marca YouAppi (efectuat pe un esantion de 327 persoane, majoritatea de pe continentul american, si facut public in luna februarie) a descoperit ca 89% dintre angajatii in domeniul marketingului digital folosesc sau au de gand sa foloseasca clipuri video pentru reclame pe dispozitive mobile, citim pe marketingcharts.com. La finele lui 2016, IAB scria ca – in primele 6 luni ale anului – sumele cheltuite pe reclame mobile au crescut cu 178% fata de aceesi perioada din 2015, iar in jur de trei patrimi dintre respondenti se asteapta sa investeasca mai multi bani in video pentru marketing mobile anul acesta.

YouAppi-Digital-Marketer-Mobile-Video-Usage-Plans-Feb2017

Cel mai des, respondentii spun ca aceste clipuri sunt:

  • utilizate pe retelele de socializare (in 48% dintre cazuri)
  • ruleaza in aplicatii (48%)
  • apar in publicitatea video de brand (38%)
  • clipuri pentru mobile web (36%)
  • clipuri rewarded, adica reclame video modificate, create pentru aplicatii, care ofera utilizatorului continut premium – credite – in schimbul urmaririi unui scurt clip video (31%)

Rezultatele studiului indica faptul ca expertii in marketing online care se adreseaza in special Generatiei Y (persoane nascute in perioada 1980 – 2000) au mai multe de castigat din utilizarea clipurilor video in aplicatii si a clipurilor rewarded, decat cei care tintesc un public mai batran.

Studiul a mai descoperit si urmatoarele:

  • clipurile video sunt vitale (19%) sau foarte importante (47%) in traseul clientului spre cumparare, spun doua treimi dintre marketerii digitali
  • clipurile video sunt mai populare la inceputul acestui traseu de shopping online
  • peste 7 din 10 respondenti folosesc clipurile video pentru a informa clientul despre brand-ul promovat
  • 81% le folosesc pentru a-i determina pe oameni sa cumpere un produs
  • 40% spun ca sunt extrem de preocupati de supraaglomerarea consumatorului cu reclame video, 43% nu se procupa de asta, iar 17% nici nu stiau ca ar putea fi o problema

Leave a reply