Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

43% dintre review-urile de pe Amazon sunt false (studiu)

Un studiu recent marca GetCircuit a descoperit ca 43% dintre review-urile de pe Amazon sunt false, anunta digitalinformationworld.com. Cercetarea a analizat 33,5 milioane de recenzii de pe platforma amintita. Si a mai scos la iveala faptul ca cele mai multe review-uri fictive apar in cazul produselor vestimentare. 88% dintre cele 4,5 milioane de recenzii la imbracaminte, incaltaminte si bijuterii au fost false.

Aproape 60% dintre consumatori cumpara ceva pe Internet dupa ce citesc o recenzie la respectivul produs, a mai descoperit studiul. 58% dintre persoane nu cred ca rating-urile de 5 stele sunt autentice, iar 43% nu achizitioneaza produse care au primit de la cumparatori mai putin de 4 stele; pentru majoritatea consumatorilor, un produs are nevoie de cel putin 3 stele, mai ales in cazul electronicelor.

In plus, studiul amintit mai noteaza ca cel putin 1,5 milioane de review-uri de produse de brand de pe Amazon sunt false. Pe locul 2 se plaseaza Apple – cu 1 milion de recenzii fictive. Produsele care au cel mai des astfel de feedback clientelar inventat sunt cele marca Amazon si Apple, urmate de cele marca Hanes (brand de lenjerie intima) si Crocs (brand de incaltaminte).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] online are o problema serioasa cu recenziile false: la finalul anului trecut, un studiu estima ca 43% dintre review-urile de pe Amazon sunt […]

Leave a reply