Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

4 din 5 directori generali se asteapta ca munca la distanta sa continue pe termen lung (sondaj)

4 din 5 directori generali se asteapta ca munca de la distanta in companiile lor sa continue pe termen lung, conform unui studiu marca PwC („CEO Panel Survey”). Conform comunicatului de presa care anunta rezultatele, concluzia a fost trasa dupa ce au constat ca temerile privind scaderea productivitatii in perioada de distantare sociala (impusa de pandemia COVID-19) s-au dovedit nefondate. Raportul a fost realizat de PwC la nivel global, in perioada iunie-iulie 2020, in randul a 699 de directori generali, dintre care 16% conduc organizatii cu venituri de +1 miliard $, 32% conduc companii cu venituri de 101-999 milioane $ si 40% conduc companii cu venituri de pana la 100 milioane $.

Un sondaj PwC anterior („COVID-19 CFO Pulse”, din luna aprilie) arata ca aproape jumatate dintre directorii financiari se asteptau la scaderea productivitatii, din cauza lipsei capacitatilor de lucru la distanta. Doua luni mai tarziu, acest procent a coborat la 26%.

„Directorii generali considera ca au trecut un test critic in ultimele luni si acum sunt pregatiti sa valorifice tendintele durabile aduse de COVID-19. Noua normalitate a pus la incercare capacitatea companiilor de a-si desfasura activitatile fara ca angajatii sa calatoreasca, fara intalniri in persoana si alte modalitati de lucru ce pareau indispensabile si le-a impus sa se adapteze, pentru a avea o productivitate comparabila sau mai mare. Cultura organizationala, specificul afacerii si investitiile in tehnologie au jucat si vor juca un rol foarte important in acest proces, unele activitati devenind chiar mai eficiente. Pe viitor ne asteptam ca multe companii sa imbine munca de de la distanta cu cea de la birou”, transmite Ionut Simion (foto, Country Managing Partner PwC Romania).

Alte rezultate ale studiului:

  • prioritatile directorilor generali – intentia de a adopta mai mult digitalizarea in cadrul companiilor (prin automatizarea operatiunilor principale sau adaugand produse si servicii digitale) si dezvoltarea unei forte de munca mai flexibile si mai implicate (prin cresterea ponderii lucratorilor la distanta si a celor contingenti, prin programe de imbunatatire a sigurantei si sanatatii)
  • tendintele generate de pandemie si care vor continua pe viitor sunt automatizarea (mentionata de 76% dintre respondenti), spatiile de birouri cu putini angajati (61%), securizarea lanturilor de aprovizionare (58%), contractele temporare (54%) si siguranta publica (50%)
  • directia economiei globale in urmatoarele 12 luni – Banca Mondiala prognozeaza ca aceasta va scadea cu 5,2% in 2020 (cea mai profunda recesiune de la cel de-Al Doilea Razboi Mondial); directorii generali sunt mult mai pesimisti acum decat la sfarsitul anului 2019, doar 30% spunand ca avansul economic se va imbunatati in anul urmator

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply