Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

WhatsApp vrea sa lanseze platile mobile in Indonezia

Serviciul de mesagerie al Facebook-ului, WhatsApp, negociaza cu multiple companii de plati digitale din Indonezia (Go-Jek, DANA, OVO), pentru a oferi prin intermediul acestora tranzactii mobile, au declarat surse apropiate catre reuters.com. Tara asiatica are un sector e-commerce in plina dezvoltare (se estimeaza ca, pana in 2025, acesta se va tripla, ajungand la 100 miliarde $), de care WhatsApp vrea astfel sa profite si ar putea deveni a doua natie din lume, dupa India, in care se vor putea face plati mobile.

Compania inca asteapta aprobarile finale pentru India (tara in care WhatsApp are cel mai mare numar de utilizatori), unde vrea sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a trimite bani prietenilor si familiei, pe baza portofelelor digitale locale. In Indonezia (care este cea mai mare econonie din Asia de SE), WhatsApp are peste 100 de milioane de utilizatori (dintr-un total al populatiei de 260 de milioane de persoane), deci se plaseaza in top 5 piete globale WhatsApp, ca useri totali. Dar si aici compania are de depasit reglementari stricte apropo de platile digitale.

Pe langa negocierile cu Go-Jek, DANA si OVO (aflate pe ultima suta de metri, conform surselor), WhatsApp a abordat si banca de stat Mandiri, care detine un portofel digital (dar care a refuzat sa comenteze informatia). Serviciul de plata este asteptat sa fie lansat dupa cel din India, anul viitor.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Comentariu ( 1 )

  1. […] pasul urmator. In vara anului trecut, Facebook negocia si cu procesatorii de plati digitale din Indonezia, in acelasi […]

Leave a reply