Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Walmart vrea propria moneda virtuala si se pregateste de metavers

Retailerul american online si offline Walmart se pregateste sa faca parte din metavers si are de gand sa isi creeze propria criptomoneda si propria colectie de NFT-uri, citim pe cnbc.com. La finalul lunii decembrie 2021, Walmart a depus un total de 7 cereri de marca inregistrata la U.S. Patent and Trademark Office.

Din actele depuse, reiese faptul ca retailerul vrea sa faca si sa vanda produse virtuale (electronice, decoratiuni pentru casa, jucarii, produse sport si de ingrijire personala), care sa poata fi utilizate de clienti in viitorul metavers. Walmart a transmis presei ca „exploreaza constant modul in care tehnologiile emergente pot influenta viitoarele experience de shopping”, fara a comenta concret cererile de marca inregistrata depuse.

Din momentul in care Facebok a anuntat ca devine Meta si planuieste un metavers in care sa interactionam cu totii, afacerile au facut pasi mari si grabiti pentru a face parte din acest spatiu virtual. Nike a anuntat ca vrea sa vanda online incaltaminte virtuala, apoi a batut palma cu Roblox ( pentru a crea lumea virtuala Nikeland) si a cumparat compania de sneakeri virtuali RTFKT. Zara a lansat o colectie de imbracaminte destinata si purtarii virtuale (in colaborare cu Ader Error). GAP a inceput sa vanda NFT-uri cu celebrele lor hanorace, care costa intre 8,3 si 415 $ (si vin la pachet cu un hanorac propriu-zis). Si Under Armour, si Adidas vand deja tokenuri nefungibile.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply