Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Zitec a reconstruit integral Arctic.ro, folosind machine learning pentru continutul video

Compania Zitec (lider pe piata de IT & digital marketing din Romania) anunta, intr-un comunicat de presa, ca a dezvoltat noul website Arctic.ro cu ajutorul continutului generat de inteligenta artificiala (AI). Proiectul remodeleaza prezenta online a brandului Arctic si – prin noile tehnologii integrate –  se adapteaza cerintelor actuale ale clientilor de electrocasnice. Conform unui studiu recent (efectuat de Revista BIZ si Unlock Market Research), Arctic (cel mai mare producator de electrocasnice din tara noastra) este cel mai iubit brand romanesc.

Compania a trecut recent printr-un proces de rebranding si a dorit sa vina in intampinarea clientilor cu un website care sa prezinte portofoliul de produse al companiei intr-o maniera adaptata la cerintele unui public tanar. Pentru a creste gradul de atractivitate al site-ului si pentru a le oferi vizitatorilor informatiile tehnice despre produse intr-un mod simplu, echipa Zitec a optat pentru folosirea de continut video generat automat prin tehnologie machine learning. Decizia s-a bazat pe studii recente, care au relevat o crestere de 84% in favoarea deciziei de cumparare a clientilor care au urmarit o prezentare video a unui produs de interes, fata de cei care nu au facut acest lucru.

Pentru crearea acestui continut, Zitec a apelat la un furnizor specializat (tovid.ai, parte a platformei humans.ai), care a pus la dispozitie resursele necesare pentru a crea descrierile video folosind un model uman sintetic. Acest model sintetic a fost construit cu un actor profesionist, care a antrenat un algoritm personalizat de machine learning. Astfel, secventele video produse cu acesta sunt generate automat, utilizand un text definit si specificatiile fiecarui produs.

Aceasta tehnologie permite generarea unui numar nelimitat de versiuni, nemaifiind necesara inregistrarea separata a unui videoclip pentru fiecare produs nou lansat pe website, reducand astfel considerabil costurile si viteza de productie de continut video, in cazul retailerilor cu un numar mediu si mare de produse. In urma unei analize a traficului de pe versiunea anterioara a Arctic.ro, a reiesit faptul ca aproximativ 95% dintre vizitatori folosesc un dispozitiv mobil, lucru care a dictat o abordare de tip mobile first in crearea noului design.

Echipa de User Experience & User Interface (UX/UI) a Zitec a creat un limbaj vizual digital unic al site-ului, folosind detalii din logo-ul Arctic pentru a construi elemente grafice de interfata ce transmit mesajul brandului. Interfata, desi accesibila folosind browsere de Internet mobile, imprumuta din calitatile vizuale si intuitivitatea unei aplicatii mobile de sine-statatoare. Scopul principal a fost ca utilizatorii care folosesc dispozitivele mobile sa intampine un nou site Arctic extrem de prietenos si usor de utilizat. Noul website Arctic.ro le permite clientilor sa vizualizeze si sa-si aleaga mai usor produsele preferate, si consolideaza pozitia de lider inovator in piata a companiei.

„Inovatia digitala a luat amploare in ultimul deceniu, iar adaptabilitatea la noile tehnologii este vitala pentru succesul intr-un mediu competitiv. Prin intermediul noului website Arctic, dezvoltat impreuna cu echipa Zitec, ne-am propus sa le oferim consumatorilor o experienta eficienta si intuitiva prin care vor putea descoperi in detaliu produsele noastre. Intrucat prezentarea video ocupa un loc important in decizia de cumparare, ne dorim sa conturam modalitati inovatoare pentru familiarizarea publicului cu produsul dorit. Mixul dintre inteligenta artificiala (AI) si tehnologia machine learning a contribuit la realizarea de continut video dedicat interactiunii digitale dintre consumator si brand. Arctic se va adapta constant la tot ceea ce promite tehnologia, pentru a-si consolida pozitia de cel mai iubit si puternic brand autohton”, transmite Gabriel Eremia (Marketing & Product Management Director Arctic).

„Marketingul video mobile este tot mai important pentru generarea unei experiente care face diferenta. Consumatorii prefera sa se informeze in acest mod, intrucat inteleg mai usor ce le ofera produsele de care sunt interesati. Noul website Arctic face parte din strategia digital & mobile first a brandului si ne ajuta sa ne conectam mai repede si mai eficient cu cat mai multi consumatori”, a precizat Catalin Cincu (Digital Marketing Specialist Arctic).

„Proiectul implementat impreuna cu echipa Arctic a fost unul extrem de interesant pentru Zitec din mai multe privinte. Cel mai iubit brand romanesc a ales sa foloseasca mai multe capabilitati ale Zitec, printre care UI/UX, software development si digital marketing. Ne-a bucurat foarte mult si deschiderea catre inovatie pe care am intalnit-o si increderea pe care cei de la Arctic ne-au acordat-o in folosirea unei tehnologii inca foarte noi in online, generarea de continut video complet automata, bazata pe un model uman sintetic”, a subliniat Alexandru Lapusan (foto, CEO & Cofondator Zitec).

Leave a reply